Összecserélhettek két csecsemőt

Szerző: Független Hírügynökség

A DNS-teszt eredményére vár két nő Dél-Afrikában, miután kiderült, hogy összecserélhették gyerekeiket a kórházban, és az egyik csecsemő két napos korában meghalt - közölte pénteken a BBC brit közszolgálati média internetes oldalán, a dél-afrikai médiára hivatkozva.

A két anyát hazaengedték egy-egy csecsemővel, és azt mondták nekik, később menjenek vissza a kórházba a DNS-tesztek eredményéért. Az egyik kislány azonban kedden meghalt.

A nő, akinél a baba meghalt, azt mondta, nem tud gyászolni, mert nem tudja biztosan, hogy a saját kislánya volt-e vele - jelentette a Sowetan angol nyelvű, dél-afrikai újságnak. Ugyanakkor arra sem akar gondolni, hogyan magyarázza el a másik nőnek a kicsi halálát, ha nem a sajátja volt - tette hozzá Lebo Nkadimeng.

A lap értesülései szerint a másik anyának egy szociális munkás és egy orvos jelenlétében már elmondták, hogy mi történt. A két asszony most a DNS-teszt eredményére vár.

A kórház közölte a BBC-vel, hogy vizsgálják a csecsemő halálát, de a körülményekről nem nyilatkozhatnak.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Diabétesz Diabétesz

A cukorbetegség bőrön megjelenő tünetei és következményei.

Dohányzás Dohányzás

Hogyan függ össze a tüdőbetegségekkel?

Fogfájás terhesség alatt

A terhesség időszakában gyakran tapasztalnak a kismamák fogfájást, sajnos várandósan sem kerülhető el a kellemetlen fájdalom.

Milyen a maszk hatékonysága? -...

A lakosságot érdemes lenne általánosságban maszkhasználatra kötelezni? A felvetésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember adott választ.

A magzat fejlődése a negyedik...

A negyedik hónapban a baba már folyamatos mozgásban van, csontjai pedig egyre szilárdabbak, így egyre nagyobb az esély, hogy édesanyja is megérezze az...

A terhességi...

Mivel a születendő magzat vércsoportja eltérhet az anyáétól, a kismama szervezete idegenként érzékelheti és ellenanyagok termelésébe kezdhet....

Szedjünk-e magnéziumot terhesség...

Gyermekvárás során az egyik legfontosabb feladat, hogy mind a kismama egészsége, mind a magzat fejlődése szempontjából fontos vitaminok és ásványi...

A magzat fejlődése a harmadik...

A tizenkettedik hét után már nem embrióról, hanem magzatról beszélünk. A baba ülőmagassága (a fejétől a fenekéig mért érték, CRL) már több...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.