• Összesen 10 milliót fizettek a vevők

    Szerző: Független Hírügynökség

    Összesen 10 millió forint folyt be azon a 2 fordulós internetes árverésen, amelyen a bezárt Svábhegyi Gyermekkórház ingóságainak többségét értékesítette a Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet. A kórház gépkocsiparkját külön pályázatokkal adták el, ezek most zárultak le.

    Kárpáti Zsuzsa elmondta: a Svábhegyi Gyermekkórház ingóságainak internetes árverésén az első fordulóban 1400 tételt, a második fordulón 800 tételt vittek el a liciten a vevők, ez összesen 8583 darab eszközt jelent. Egy tétel ugyanis akár több tucat darab eszközt is jelenthetett, például egy tételként kínáltak 30 darab párnahuzatot.

    Az első fordulón csaknem 5 millió forintot, a másodikon ennek a felét ajánlották a vevők a kiválasztott tárgyakért, így összesen 7,338 millió forint folyt be. Pályázaton adták el a kórház autóit, ezekkel együtt 10 millió forintos bevétel folyt be az intézmény ingóságaiért.

    Hirdetés

    Az összes felkínált eszköznek azonban megmaradt körülbelül a két harmada, ezek az EKI raktáraiba kerülnek - mondta a főigazgató. Az új vagyontörvény tiltja, hogy ezeket adományként felajánlják például szegényebb egészségügyi intézményeknek, mindenképp ellenszolgáltatást kell értük kapni. Ezért az EKI később újra megpróbálkozik az értékesítéssel - tette hozzá kérdésre válaszolva.

    Az intézet egy hete internetes árverésre bocsátotta a másik bezárt egészségügyi intézmény, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) ingóságait is. Szeptember 5-ig összesen 3632 tételre lehet licitálni a www.ekiarveres.hu weboldalon, a kikiáltási árak összértéke 29, 4 millió forint. Azok a tárgyak, amelyek megmaradnak majd, szintén az EKI raktáraiba kerülnek.

    (FH)

    Módosítva: 2008.08.28 14:55, Megjelenés: 2008.08.28 14:55
   • Cikkajánló

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Szponzorált tartalom

    Vegyük komolyan! A leendő anyukának a saját egészségére is fokozottan figyelnie kell! (x)

    Korai menopauza

    Korai menopauza

    Cs. K., fordító

    Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálják? Mire számíthat? Hogyan kezelhető?

    Még hatásosabb lehet a Pfizer vakcinája, mint először állították

    A korábban bejelentettnél még hatékonyabb lehet a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett, koronavírus elleni vakcina a végső adatok elemzése alapján - jelentette be ma a két vállalat. Az oltóanyag 95 százalékos hatékonyságúnak bizonyult a tesztek során a COVID-19 megelőzésében és ráadásul úgy tűnik, hogy aki mégis elkapja a beoltottak közül, az is csak enyhébb lefolyású megbetegedésre számíthat - adta hírül a portfolio.hu.

    Országos tisztifőorvos: Budapest és Pest megye mellett elsősorban a nyugati megyékben jelentős mértékű a fertőzöttség

    Budapest és Pest megye mellett elsősorban a nyugati megyékben - Győr-Moson-Sopron és Vas megyében - jelentős mértékű a fertőzöttség - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.