Új kórházi konyha és étkezde Győrben

Független Hírügynökség
megjelent: 2008.08.28.

10 év alatt térül meg az a beruházás, amelynek részeként szerda délután átadták a győri kórház teljesen felújított konyháját és étkezdéjét. A modern konyhában napi 2-3 ezer adag ételt tudnak elkészíteni, a tálalás pedig egyéni, személyre szóló lesz.

Az 1500 m2-es, vadonatúj konyha energiatakarékos eszközeivel a XXI. század igényeit elégíti ki és megfelel a legmagasabb higiéniai követelményeknek is - mondta el az átadó ünnepségen Dr. Varga Gábor a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója.

Az új konyhán jelenleg napi 2-3 ezer adag ételt készítenek el, de ha kell a kapacitást 5 ezerre is meg tudják emelni. Az átalakításnak köszönhetően az intézményben bevezetik az egyéni tálcás tálalást és a diétát is személyre szólóan tudják biztosítani. Megújult a kórház étterme is, amely ezentúl nem csak a kórházi dolgozókat szolgálja ki, hanem lehetőség van a déli a''la cart étkezésre is.

További újítás, hogy az úgynevezett VIP betegek is étlapról rendelhetnek. A beruházót közbeszerzési eljárás útján választották ki.

A 460 millió forintos beruházás 10 év alatt megtérülhet - tudta meg a Független Hírügynökség a beruházó cég ügyvezetőjétől. Nyerges János elmondta, a kórház korábban két telephelyén is üzemeltetett egy-egy konyhát, ezek összevonása után alakították ki az újat, ahol az energiafaló eszközök helyett már mindenhol energiatakarékosakat állítottak be.

A két konyha összevonásával a személyzet és a karbantartás költségein is spórolnak, így a befektetés akár néhány éven belül megtérülhet.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A vizeletminta kiértékelése A vizeletminta kiértékelése

Mi is valójában a vizelet? Mit takarnak a laboreredményének?

A COVID-19 és a szív A COVID-19 és a szív

Milyen formákban jelentkezhetnek a koronavírus-fertőzés szövődményei?

Győri kosarasok balesete - Hogyan történik a trauma feldolgozása?

Több hétig tartó folyamat is lehet, amíg feldolgozzák a tragikus eseményt, és újra pályára lépnek a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapat múlt...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.