• Több pénzért lobbiznak a patikusok

    Szerző: Független Hírügynökség

    Az államtól várnak segítséget a patikusok anyagi gondjaik orvoslásához. A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke szerint a kormány tavaly hárommilliárd forintot ígért az úgynevezett generikus programot segítő patikák veszteségeinek pótlására, de kiderült, hogy nincs olyan jogcím, amelynek alapján ki lehetne fizetni nekik ezt az összeget.

    Szó volt arról is, hogy az egészségbiztosító megtéríti a betegek tb-jogviszonyának ellenőrzését a patikáknak is úgy, mint háziorvosoknak, de erre sem találtak jogcímet - mondta a Népszavának Horváth Tamás. A Pénzügyminisztérium és a Magyar Gyógyszerész Kamara képviselői csütörtökön tárgyaltak volna, de elmaradt a találkozó. Az egyeztetést a közeljövőben pótolják, de már az Egészségügyi Minisztérium bevonásával - olvasható a lapban.

    (FH)

    Hirdetés
    Legutóbb frissült: 2008.08.22 08:48
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Hazánkban az átlagosnál jelentősebb a lombikbébiprogram állami támogatása

    Magyarországon öt beavatkozást támogat az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a lombikbébiprogramban, ez világviszonylatban jelentősnek számít, mivel a legtöbb országban csak 3-4 kezelést finanszíroz az állam - mondta a Semmelweis Egyetem osztályvezető főorvosa az M1 aktuális csatornán.

    Ezekre a változásokra számítson, ha orvoshoz megy 2013-ban

    A biztosított köteles fizetni, ha olyan ellátást vesz igénybe, amelyre nem jogosult; a patikus egy évre visszamenőleg lekérheti, hogy milyen gyógyszereket szedtünk; a TAJ-kártyánkat pedig ezentúl szigorúbban ellenőrzik – a többi közt ezekre a változásokra számíthatunk, ha az újévben egészségügyi ellátásra szorulunk

    Vádemelés: fiktív vények speciális kötszerekre

    Tizennyolc orvos, több asszisztens és patikus ellen javasol vádemelést a Nemzeti Nyomozó Iroda.

    Mégsem jönnek a gyógyszerautomaták?

    A gyógyszerautomaták üzemeltetését lehetővé tevő rendelet megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól (Ab) a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK). A testület szerint a készülékek nem felelnek meg a gyógyszerforgalmazás szabályainak.

    Nem ajánlják az olcsóbb szereket

    Minden negyedik beteg gyógyszer nélkül marad itthon a patikákban, a legnehezebben ráadásul azokhoz az olcsó generikus szerekhez tudnak hozzájutni, amelyek a leggyakoribb terápiákhoz kapcsolódnak - ez derült ki a Spatium Consulting legfrissebb kutatásából.

    Patikusok kálváriája

    Májusban lezárult a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség gyógyszertárakra vonatkozó vizsgálata. Az eredmény elég lesújtó volt: kétszáz patikából 130-nál találtak valamilyen szabálytalanságot - értesült a Hírszerző internetes hírportál.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.