Csúszik a budapesti kórházholding

Szerző: Független Hírügynökség

Két hónapos csúszással írta ki a Budapesti Egészségügyi Modell kialakításáról szóló pályázatot a Fővárosi Önkormányzat - értesült a Napi Gazdaság. Emiatt lehet, hogy csak a jövő év közepén szervezik egységbe a 12 fővárosi kórházat.

A holdinggá alakítást megalapozó tanulmány mellett egy koordinációs irodát is felállítanak 50 millió forintból, ez a szabályos végrehajtásért felel majd. A Fővárosi Egészségközpont Zrt. nevet kapó holding gazdasági társasággá alakítaná az intézményeket, amelyek nem egyenként, hanem centralizált formában intézhetnék például a közbeszerzéseket - írja a lap.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Elkerülhetetlen a digitalizáció a...

A gyógyszeripar digitális transzformációja vitathatatlanul az egyik legizgalmasabb és a legnagyobb érdeklődésre számot tartó téma az automatizáció...

HPV elleni védőoltás: sikerülhet...

Miért fontos foglalkozni a HPV-vel, hogyan érinti a serdülő lányokat és fiúkat? Milyen oltás adható a Nemzeti Immunizációs Programban és hogy néz...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.