• Leállhat az ország első mentőrobogója

    Szerző: Független Hírügynökség

    Pénz hiányában leállhat a június elején a fővárosban szolgálatba állított mentőrobogó. A Főnix Mentőszolgálat által sikeresen üzemeltetett robogó működési költségeit finanszírozó szponzor ugyanis visszalépett.

    A mentőrobogóval dolgozó három ápoló most nem kap fizetést, pedig a sikeres munka miatt azt tervezik, hogy jövőre a budai oldalon is munkába állítanának egy ilyen járművet.

    Siklósi Gábor, a mentőrobogóval dolgozó egyik ápoló - aki tavaly karácsonykor társával együtt mindenféle életmentő felszerelés nélkül mentette meg egy kétéves kislány életét - a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a június elején szolgálatba állított robogó az azóta eltelt majdnem három hónapban 150 helyre vonult ki. Az esetek 72 százalékában az ápoló el tudta látni a betegeket, vagyis nem kellett mentőautót küldeni. Ezzel az Országos Mentőszolgálat és az állam is pénzt spórolt meg.

    Hirdetés

    A robogó működtetését nem az állam finanszírozza. Üzemeltetője a Főnix Mentőszolgálat - ők is az OMSZ-nek dolgoznak. A robogót az Aprilia Magyarország adta, a Főnixnél minden, az életmentéshez szükséges felszereléssel ellátták. A benzin költséget és az ápoló 6000 forintos napidíját egy másik szponzor vállalta, de mikor a havi 130-160 ezer forintos költséget valóban ki is kellett volna fizetni, visszaléptek. Pedig a sikerre tekintettel az a terv, hogy jövőre egy másik ilyen járművet is rendszerbe állítanak, a budai oldalon.

    Siklósi Gábor elmondta, hogy most olyan szponzort keresnek, aki október közepéig - az időjárási viszonyok miatt eddig szolgál a robogó - örökbefogadná. A Főnix a robogós mentés céljaira létrehozott egy kiemelten közhasznú alapítványt, így a szponzor a teljes, ráfordított összeget leírhatná adójából.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.08.20 18:09
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Akár drónokat is bevetne a mentőszolgálat az utcai rosszullétekhez

    Jelenleg hiányzik a drónok működtetéséhez a szabályozási környezet, a technológia viszont adott.

    Munkába állnak a mentőmotorosok

    Április 1-től a mentőmotorosok is munkába állnak az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ).

    Oltalomkápolna Litéren újszülöttek megmentéséért

    Oltalomkápolnát épített újszülöttek megmentéséért a litéri római katolikus egyházközség. A kezdeményezők azt remélik, hogy az oltalomkápolna segítséget nyújt a nehéz helyzetbe jutott anyák számára – mondta el az MTI-nek a projektkoordinátor.

    Májustól a kórházban működik a központi ügyelet Veszprémben

    Május elsejétől a kórházban működik a központi ügyelet Veszprémben, erről hétfőn írt alá megállapodást a város az ügyelet működtetésére kiírt pályázat győztesével.

    1370 embert sikerült újraéleszteni 2012-ben

    Idén összesen 1370 embert élesztettek újra az Országos Mentőszolgálat dolgozói - jelentette be Győrfi Pál szóvivő a mentőszolgálat hagyományos szilveszteri budapesti sajtótájékoztatóján.

    Távirányítással mentettek életet

    Nem lehet rosszabb egy nagymama számára, mint ha a saját unokáját látja fuldokolni.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.