Lázfóbia és reklámpresszió

Szerző: Független Hírügynökség

Évente több száz gyermek kerül kórházba gyógyszertúladagolás miatt. Szakemberek szerint a túlzott aggodalom és a tájékozatlanság sodorja veszélybe a kicsiket.

Magyarországon évente csaknem ezer gyermek kerül kórházba gyógyszermérgezéssel, közülük a többség túladagolás miatt. Láz -és köhögéscsillapítók, hörgőtágítók, sőt vitaminok is okozhatnak akár életveszélyes helyzetet is.

A szakemberek szerint a szülők szinte azonnal gyógyszert adnak a gyerekeknek a legenyhébb tünetekre is, nincs türelmük kivárni a gyógyulást, azonnali változást akarnak így inkább összevásárolnak mindenfélét, részben azért is, mert a reklámok is ezt sugallják.

A nyilatkozó szakfelügyelő főorvos, Kovács Julianna a táplálék kiegészítőkkel kapcsolatban is azt ajánlja, hogy ha a szülők már mindeképpen akarnak valamit adni, étrend és állapotleírás alapján az orvossal együtt határozzák meg mi hiányozhat a gyereknek.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.