• A sportkórház sem ismeri saját diagnózisát

    Szerző: Független Hírügynökség

    Nem működhet tovább jelenlegi formájában az Országos Sportegészségügyi Intézet - írja a Napi Gazdaság. Az utóbbi hónapokban kétszer is átvilágították az intézményt, több tanulmányt készítettek a hasznosításáról, de a sorsa továbbra is bizonytalan.

    Az Egészségügyi Minisztérium korábbi döntése szerint a Sportkórház az olimpia végéig működhet mostani formájában, végső sorsáról pedig később határoznak. Az intézetben most hírzárlat van - olvasható a cikkben.

    A Magyar Nemzet szerint a Sportkórház 35 milliós adósságállománya havonta átlagosan 15 millió forint körüli összeggel emelkedik. Tavaly az olimpiai előkészületek miatt több mint 60 millió forintot kaptak az egészségügyi tárcától adósságrendezésre.

    Hirdetés

    Fröhlich Péter orvosigazgató a lapnak elmondta: több tanulmány szerint a kórház további működtetése helyett gazdaságosabb lenne befejezni az új épületet Alkotás utcában, amelyet még a Fidesz-kormány idején kezdtek felhúzni, de az építkezés három éve félbeszakadt.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.08.08 09:34
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Mi lesz veled Sportkórház? Mi lesz a sportolókkal?

    „Akinek nincs elképzelése a jövőről, annak nem érdemes a jelen gondjaival foglalkoznia” - ez a mottója annak a szakmai programnak, ami nem kisebb célt tűzött maga elé, mint azt, hogy felvázolja az Országos Sportegészségügyi Intézet – Sportkórház – kitörési lehetőségeit a magas szintű, hosszú távú és hatékony működésre.

    2010-től "röghöz" kötnék a rezidenseket - hogyan?

    2010-től indul a rezidensképzés új rendszere. A változtatásra azért volt szükség, mert a jelenlegi szakorvosképzés túl merev és nem igazodik a valós munkaerő-igényekhez - tájékoztatott pénteken az Egészségügyi Minisztérium.

    Új osztályokat avattak a Nyírő Gyula Kórházban

    Fennállásának 125. évfordulóját ünnepli a budapesti Nyírő Gyula Kórház, ebből az alkalomból belgyógyászati és ambuláns osztályokat avattak pénteken az intézményben.

    Rezidensi fórum: ötletszerű az Egészségügyi Minisztérium tervezete

    Átgondolatlannak nevezték az egészségügyi minisztériumi rendelettervezetet a rezidensképzés átalakítására a Magyar Rezidensi Szövetség (MRSZ) szerdai fórumának résztvevői. A vitaesten Papp Magor, a szövetség elnöke ugyanakkor bejelentette, a szaktárcától azt az információt kapta, hogy ebben az évben nem lép életbe a rendelet.

    Gyógyszertámogatás változás: 600 készítményre kevesebb támogatás

    Főleg a magas vérnyomás, szív-, és az érrendszeri betegségek elleni gyógyszerek ára változik várhatóan áprilistól. A csökkenő járulékbevételek miatt ugyanis az egészségügyi kormányzat kénytelen kevesebb támogatást adni körülbelül 600 készítményre.

    Pénzt kapnak a kórházak a szaktárcától

    Év végéig minden kórház kap pénzt az egészségügyi alapból - állítja a miniszter. Székely Tamás szerint jövő héten vonnak egyenleget, akkor kiderül, mennyi pénz van a kasszában. Ennek függvényében, teljesítményarányosan minden kórház kap pénzt.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.