Nekünk drágább a vírusteszt

Szerző: Független Hírügynökség

Az osztrák állami egészségügyi intézmények több mint 20 százalékkal olcsóbban jutnak hozzá vírustesztekhez, mint a magyarok - írja a Magyar Nemzet, az interneten közzétett osztrák közbeszerzési adatok alapján. Míg itthon 672 forintba kerül a teszt darabja, addig Ausztriában 517-be.

Miskovits Eszter, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) főigazgatója a lapnak ennek kapcsán azt mondta, hogy nem mindig választhatják meg beszállítóikat - például akkor, ha a tesztek gyártója egy beszállítóval köt megállapodást.

Emellett az ár a mennyiségtől is függ - tette hozzá. A lap szerint ennek ellentmond, hogy az adatok alapján a vírustesztekből az osztrákok jóval kevesebbet használnak, mint Magyarország. Elképzelhető ezért, hogy a vírustesztek beszerzésével kapcsolatos közbeszerzési eljárást kifejezetten a mostani beszállítóra, a Diagon Kft-re írták ki.

Ezt bizonyíthatja, hogy a behozott termékek egyébként egy amerikai cégtől származnak, amelynek Magyarországon is van leányvállalata, de az valamiért nem pályázott.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Bethesda: több, mint gyermekkórház

Minden szülő álma egy olyan gyógyító intézmény, ahogy minden a gyerekekről, a családról szól, ahol magas szakmai színvonalon, közösségben...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.