Segítség egészségügyi válsághelyzet esetén

Szerző: ÁNTSZ/InfoRádió

Válsághelyzet esetén azonnal bevethető az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet egészségügyi komplexuma. Az országos tisztifőorvos az InfoRádiónak elmondta, hogy az igény szerint összeállítható mobil egységekben életmentő szakorvosi ellátásra is van lehetőség.

Egészségügyi válsághelyzetről akkor lehet beszélni, ha a lakosság, illetve bizonyos lakossági csoportok egészségügyi szolgáltatási szükséglete megnövekszik, és ezt a kapacitások nem tudják kielégíteni. Ekkor kell bevetni azokat a tartalékokat, amelyekkel a lakossági szükségletet biztosítani tudják – mondta az InfoRádiónak az országos tisztifőorvos.

Tudjon meg többet az elsősegélynyújtásról!

Szentes Tamás közölte: több mobilegység is rendelkezésre áll, és a válsághelyzet szabja meg, hogy milyen eszközt használnak fel. A mérgezéssel vagy fertőzéssel járó helyzet esetén ugyanis más típusú szolgáltatásra van szükség, mint egy tömegbaleset után. A készletekkel az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet rendelkezik.

A teljes cikket és a hozzá kapcsolódó hanganyagokat az InfoRádió honlapján ide kattintva érheti el.

(ÁNTSZ/InfoRádió)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus - Döntöttek a...

A kormány szerdán döntött a koronavírus elleni védettségi igazolvány bevezetéséről. A legfontosabb részleteket egy pénteken megjelenő...

Magyar rákkutató cég lett Európa...

Az Oncompass Medicine lett a győztese a Digitaleurope csütörtökön lezárult versenyének, így - számos európai céget legyőzve - a magyar rákkutató...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.