Új mentőhajók mentenek életet a Balatonon

Szerző: Független Hírügynökség

Újonc vízimentő a vadonatúj speciális katamarán segítségével mentett életet szerdán Gyenesdiáson - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője.

A mentőkatamarán - amely része az új balatoni mentőhajóknak - éppen ezen a napon állt először szolgálatba a gyenesdiási strandon. A vízimentőnek pedig, aki újonc a szolgálatnál, ez volt a tizenharmadik munkanapja, és az első életmentése.

Idén ez volt a második "klasszikus" életmentés a tónál. Szombaton egy, a vízben már elmerült két éves kislányt húzott ki a vízimentő az utolsó pillanatban az ábrahámhegyi strandon.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Kit kell oltani influenza ellen? -...

A kiemelt kockázati csoportokba tartozókat mindenképpen be kellene oltani? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember válaszol.

A COVID-19 fertőzésre rá lehet...

A COVID-19 és influenza együttes előfordulása viszonylag ritka, de nem kizárt. A felvetésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.