Új mentőhajók mentenek életet a Balatonon

Szerző: Független Hírügynökség

Újonc vízimentő a vadonatúj speciális katamarán segítségével mentett életet szerdán Gyenesdiáson - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője.

A mentőkatamarán - amely része az új balatoni mentőhajóknak - éppen ezen a napon állt először szolgálatba a gyenesdiási strandon. A vízimentőnek pedig, aki újonc a szolgálatnál, ez volt a tizenharmadik munkanapja, és az első életmentése.

Idén ez volt a második "klasszikus" életmentés a tónál. Szombaton egy, a vízben már elmerült két éves kislányt húzott ki a vízimentő az utolsó pillanatban az ábrahámhegyi strandon.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Felfekvés Felfekvés

Hogyan kezelhető? Mit lehet tenni a sebgyógyulás érdekében?

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Érdemes átgondolni, milyen módszert részesítünk előnyben!

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.