• Ötmillió forintra büntetnék a pápai kórházat

    Szerző: Független Hírügynökség

    A rendőrség nem tartja felelősnek, az Egészségbiztosítási Felügyelet viszont hibáztatja a pápai kórházat, mert nem az elvárható gondossággal kezeltek egy daganatos beteget. A 25 éves nőt hazaengedték, miután szövetmintát vettek tőle, de fulladását nem kezelték.

    A 25 éves lányt fulladása miatt vitték kórházba. Kiderült, hogy daganat van a mellüregében. Szövetmintát vettek, amit Pécsre küldtek vizsgálatra, a lányt pedig hazaengedték. A növekvő daganat nyomta a nyelőcsövét, ezért nem kapott levegőt. Az apa hiába kérte, hogy sürgessék meg a szövettani eredményt, mert fullad a lánya.

    A rendőrségi vizsgálat szerint a kórház nem hibázott. Viszont az Egészségbiztosítási Felügyelet szerint a kórház nem megfelelően kezelte azt, hogy a betegnek fulladásos rohamai vannak.

    Hirdetés

    Nem vették fel a beteget, hanem hazaengedték, mert meg akarták várni a szövettani eredményt. Így két hét gyakorlatilag feleslegesen telt el, és mindez közrejátszhatott abban, hogy a beteg meghalt - mondta az RTL Híradónak Holchacker Péter, a felügyelet elnökhelyettese.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A kórház ügyvédje szerint azonban az ügy nem fejeződött be, a kórház felelősségét nem állapították meg. A kártérítés kérdésére csak a bírósági eljárás lezárása után lehet rátérni - mondta Raffai Erzsébet, a pápai Esterházy Kórház jogásza.

    A szülők bíznak a peren kívüli egyezségben, és abban is, hogy az általuk kért kártérítést a kórház megfizeti.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.08.07 08:26
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A Crohn-betegség szövődményei

    A Crohn-betegség nemcsak kellemetlen vagy fájdalmas tünetei, hanem súlyos, akár életveszélyes szövődményei miatt is minél korábbi kezelésre szorul.

    A méhtestrák tünetei, kezelése

    A méhbetegségeket általában olyan állapotok hozzák létre, melyek magas ösztrogén- és alacsony progeszteronszinttel járnak. Ilyenek a petefészek-daganatok, az elhízás, az ovuláció elmaradása, valamint az ún. policisztás ovárium szindróma, de gyakori a változókort megelőző időszakban is.

    A fej és a nyak daganatai - okok és tünetek

    A fej-nyak daganatai közül a szájüregi és a gégedaganatok a leggyakoribbak, a szájüregi daganatok az összes fej-nyaki daganat közel felét, a gégedaganat egyharmadát teszi ki.

    A zsírdaganat - Csomó a testen

    Ha észrevesz egy csomót a teste bármelyik felületén, forduljon mielőbb orvoshoz, hogy kiderüljön a diagnózis és szükség esetén időben megfelelő kezelést kaphasson. A lipoma (zsírdaganat), amely egy zsírszövetből álló jóindulatú tumorféleség.

    Bizonyos daganatok esetén megnő a trombózisveszély

    A rosszindulatú daganatok már önmagukban nagy veszélyeket hordoznak, ám bizonyos fajtáik a mélyvénás trombózis kialakulásának kockázatát is lényegesen megnövelik. Prof. Blaskó György, véralvadási specialista a vérrögösödés megelőzésére hívja fel a figyelmet.

    Melanoma a szemen - Tünetek és kezelés

    A szem daganatai sok esetben szabad szemmel is jól láthatók: sötétbarna, előemelkedő, egyenetlen felszínű elváltozások. A melanoma malignumot egyszerű szemészeti rutinvizsgálat során könnyen felismerik.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.