Belső kritika a mentőkről

Szerző: Független Hírügynökség

A gyakorlatban komoly gondokat okoz, hogy a megyei szervezetek helyett régiókba sorolták a mentőszolgálatot. A rendszer ettől bonyolulttá, áttekinthetetlenné vált. Korábban 126 helyen fogadták a beérkező hívásokat, ma már csak 26 helyen van mentésirányítás, de további csökkentés várható.

A gondot az jelenti, hogy az irányítócsoport tagjai nem ismerhetik az egész ellátási körzetet, a helyszín pontosítása pedig pluszidőbe kerül, vagyis időveszteséggel jár. Az eddigi egy-kétperces kivonulási idő most 5-7 perc - állítja a lapnak név nélkül nyilatkozó diszpécser.

A mentésirányító állítása szerint a hatástanulmányok nélkül, elhamarkodottan hozott kormányzati döntés miatt sokan életüket vesztették.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője cáfolta a diszpécser állításait, véleménye szerint az utóbbi években nem csökkent, sőt Csongrád megyében például növekedett a sikeres újraélesztések száma.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A száraz szem kezelése A száraz szem kezelése

Műkönnyek és egyéb megoldások - Mit kell tudnunk róluk?

Magas vérnyomás Magas vérnyomás

Az egészséges étrend hozzájárulhat kordában tartásához.

Emberéleteket és ezermilliárdokat...

A COVID-19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak a naprakész egészségügyi adatok a népegészségügyi...

Viszlát járvány vagy nincs menekvés...

Nem tűnt el, de már látjuk a fényt a koronavírus alagútja végén. Mégsem tehetünk úgy, mintha nem forgatta volna fel az életünket, és állítólag...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.