Újraélesztő gépeket kaptak

Szerző: Független Hírügynökség

Defibrillátorokat adott át kedden a sportért felelős önkormányzati miniszter magyarországi sportlétesítmények és sportegyesületek képviselőinek. Az 50 darab újraélesztő készülék csaknem 35 millió forintba került, amelyeket az olimpiai központok és sportklubok ingyen használhatnak.

Az Önkormányzati Minisztérium Kolonics György olimpiai bajnok kenus három héttel ezelőtti halála után vizsgálta meg a sportcentrumok egészségügyi felszereltségét. A tárca ezután meghívásos közbeszerzési eljárást írt ki újraélesztő gépek vásárlására.

Öt cég jelentkezett, közülük hárommal kötött szerződést a tárca. A győztes beszállítók vállalták, hogy a sportközpontok alkalmazottait megfelelően kiképzik az eszközök használatára - mondta a keddi átadáson Gyenesei István, sportért felelős miniszter.

Az öt legkorszerűbb - úgynevezett félklinikai - berendezést a budapesti, a margitszigeti, a maty-éri, a dunavarsányi és a tatai edzőközpontok kapták. A további 45 félautomata defibrillátort 9 megyei sportorvosi rendelő és 36 sportegyesület kapta meg ingyenes használatra.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Eltűnt az influenza? - Influenza...

A bevezetett korlátozó intézkedések hatására csökkent a fertőző betegségekben megbetegedettek száma? A kérdésre Dr. Ócsai Lajos járványügyi...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.