• Lezuhant egy mentőhelikopter Pest megyében

    Szerző: Független Hírügynökség

    Kényszerleszállást próbált végrehajtani és eközben zuhant le egy mentőhelikopter csütörtök kora délután Pest megyében, Kiskunlacháza és Apaj között - tudta meg a Független Hírügynökség.

    A jármű Paksról tartott Budapestre egy égési sérült kisgyerekkel. Információink szerint körülbelül 300 méterről zuhant a földre. A budaörsi mentőbázis mentőhelikopterén öten utaztak: a pilóta, egy ápoló, egy orvos, illetve az égési sérült kisgyerek és édesanyja.

    Hirdetés

    A balesetben az ápoló életét vesztette, a pilóta és a gyermek édesanyja pedig súlyosan megsérült. Az orvosnak komolyabb baja nem esett és a gyermek sem szerzett újabb sérüléseket a zuhanás közben - mondta el a Független Hírügynökségnek Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

    A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a helikopter a zuhanásban rendkívül összetört, de nem gyulladt ki. A helyszínen már dolgozik több mentőkocsi, akik a sérülteket látják el és szállítják a kórházakba.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.07.31 14:59
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Új betegazonosító rendszer

    A betegbiztonság növelése érdekében korszerű higiéniás eszközöket is beszereztek a keszthelyi és a hévízi kórházban.

    Baktérium okozta a tömeges megbetegedéseket

    Az első vizsgálati eredmények alapján Campylobacter nevű baktérium okozta a hányással, hasmenéssel, magas lázzal járó tömeges megbetegedéseket Domoszlón és Kisnánán.

    Teljessé vált a magyar mentőhelikopter-állomány korszerűsítése

    Október 29-től az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mind a hét mentőhelikopter-állomásán olyan gépek szolgálnak, amelyek megfelelnek az európai uniós követelményeknek - mondta a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. ügyvezetője igazgatója hétfőn a Szentesre és Debrecenbe kerülő légi járművek budaörsi ünnepélyes átvétele alkalmából.

    Mentőhelikopterek: késik az életmentő leszállási engedély

    Nem kapnak leszállási engedélyt a kórházi sürgősségi centrumokra a mentőhelikopterek; számos, akut ellátást végző intézmény várja a jogszabályi változások tisztázását - adta hírül kedden a Sonline.hu.

    Hogyan működik a mentőhelikopterben a defibrillátor?

    A hirtelen szívhalál gyakran a szívkamra remegésével, fibrillációjával kezdődik, ezután következik be a szívmegállás. Ezért élet-halál kérdése, hogy a fibrillációt áramütéssel megszüntető műszer, a defibrillátor mentőautóban vagy helikopterben is megbízhatóan működjön.

    Meghalt a mentőhelikopter pilótája

    Vasárnap éjjel meghalt a múlt hét csütörtöki helikopterbaleset pilótája, az OMSZ Légimentő Kht. főpilótája - olvasható a cég honlapján. Hatala János életéért napokig küzdöttek a baleseti intézet orvosai.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.