• A HospInvest biztos a dolgában

    Szerző: Független Hírügynökség

    A Hospinvest alelnöke állítja: tévednek a kórházvédők, a Hospinvest szeptember 1-én igenis át tudja venni az egri Markhot Ferenc Kórház üzemeltetését. A kórház körüli bonyodalmaknak most csütörtökön szeretnének végre véget vetni.

    Deák Gábor, a HospInvest alelnöke, a Független Hírügynökségnek azokra a sajtóértesülésekre ragált, amelyek szerint az intézmény dolgozói közül 650-en nem írták alá a Hospinvest munkaszerződését.

    Deák Gábor elmondta: csütörtökön árulják el, hogy az 1200 operatív dolgozó közül pontosan hányan írták alá a Hospinvest munkaszerződését. Egyelőre csak annyit mondhat: képtelenségnek tartja a kórházvédők által bejelentett 650-es számot, tehát, hogy ennyien tagadnák meg a céggel az együttműködést.

    Hirdetés

    Legalább 637dolgozó aláírása szükséges ahhoz, hogy az ÁNTSZ engedélyezze a Hospinvestnek a kórház átvételét. A múlt héten már több százan elfogadták a munkaszerződést, sőt a cég csütörtöktől toborzásba is kezdett, hogy az esetlegesen kieső dolgozók helyére új orvosokat, szakorvosokat, asszisztenseket, ápolókat, segédápolókat, adminisztrátorokat, beteghordókat, biztonsági őröket és portásokat találjanak.

    A Hospinvestnek év végéig van ideje arra, hogy megállapodjon a dolgozókkal, ugyanis az önkormányzattal kötött szerződés szerint az április 18-ai hatálybalépés után erre kétszer 120 napja van.

    A pályázat körülményei

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A szocialista többségű Heves Megyei Közgyűlés 3 pályázó közül választotta ki február végén a Hospinvestet az egri kórház üzemeltetésére. A két vesztes pályázó közül a fideszes többségű egri önkormányzat többször tiltakozott az ellen, hogy az intézmény üzemeltetését egy profitorientált cég végezze, és azzal vádolták a megyei önkormányzatot, hogy a pályázatot úgy írták ki, hogy az kifejezetten a HospInvest Zrt.-nek legyen előnyös.

    Egy kórházvédő bizottság is alakult azokból az orvosokból és munkatársakból, akik nem akarnak a Hospinvest irányítása alatt dollgozni.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.07.29 15:12
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Felszámolják a Hospinvestet - mi lesz az egri kórházzal?

    A kórházakat működtető Hospinvest közgyűlése pénteken arról döntött, hogy lemondanak a csődvédelemről és elindítják a cég ellen a felszámolási eljárást - mondta a Független Hírügynökségnek Kollányi Gábor, a Hospinvest elnöke.

    Szigorítanák a kórház-üzemeltetés magánosítását

    A HospInvest esete miatt szigorúbban szabályozná az Egészségügyi Minisztérium a fekvőbeteg-ellátó intézmények magánosítását - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

    Hospinvest - késik a bér

    Késik a bérek kifizetése az egri kórházban az eredetileg esedékes 5-ei időponthoz képest - értesült helyi dolgozóktól az MTI.

    A Debreceni Egyetem és Eger a Hospinvest helyett?

    A hevesi megyegyűlés tárgyalásokat kezdett a Debreceni Egyetemmel és az egri önkormányzattal az egri kórház jövőbeni közös működtetéséről - tájékoztatta szerdán az MTI-t a megyei közgyűlés elnöke.

    Haladék a Hospinvestnek

    Május közepéig, illetve július végéig adott haladékot a Hospinvest Zrt.-nek a Heves megyei közgyűlés, hogy "szüntesse meg a szerződésszegést", a vállalt garanciák nem teljesítése esetén szerződésbontásra kerülhet sor.

    Lesz fizetés a HospInvest kórházakban

    Megkapta az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól a HospInvest szerdán azt az előleget, amelyet a kórházaiban dolgozók bérének kifizetésére igényelt - írja a Magyar Hírlap és a Népszabadság.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.