• Szolnoki orvosok mérik fel a székelyföldi Csíkszentimre lakosságának egészségi állapotát

    Szerző: MTI

    Öt szakorvosból és tíz szakápolóból álló szolnoki orvoscsoport méri fel a hét folyamán a székelyföldi Csíkszentimre lakosságának egészségi állapotát - közölte a Székelyhon portál.

    A jelentkező helybélieknek egy általános laboratóriumi vizsgálatot követően megmérik a testsúlyát, a vérnyomását, és az eredmények alapján szakorvoshoz irányítják őket. A helyi napköziotthonban bőrgyógyász, neurológus, gyógytornász és fogorvos fogadja a hozzá irányítottakat. A művelődési házban szív- és érrendszeri, EKG-s kardiológiai vizsgálatokat végeznek, ott fogadja továbbá a fiatalokat a gyermekgyógyász, illetve keddtől a szemészeti rendelés is ott zajlik.

    Hirdetés

    Lőrincz Ambrus kardiológus főorvos és Lehoczky Ildikó főasszisztens a szolnoki szakembercsoport nevében elmondta, hogy elsősorban iránymutatással tudnak segíteni. Köszöntőjük végén átadtak egy vérnyomásmérő- és egy EKG-készüléket a helyi háziorvosnak, de kötszert és fertőtlenítőszereket, a gyermekeknek pedig vitaminokat és müzliszeleteket is hoztak.

    Tar Gyöngyi, a Hargita megyei tisztiorvosi szolgálat vezetője rámutatott: a szűrés akkor kap értelmet, ha van folytatása is, és az észlelt gondokkal az érintettek orvoshoz fordulnak, kezelésen vesznek részt.

    (MTI; Forrás: www.szekelyhon.ro)

    Legutóbb frissült: 2016.04.19 22:15
    Címkék: Egészségügy,
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Diabétesz gyermekeknél

    Diabétesz gyermekeknél

    Dr. Horváth Balázs

    Gyermekkorban többnyire az 1-es típus alakul ki, de a 2-es is egyre gyakoribb.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Én ugyan fel nem fekszem a műtőasztalra! Beleegyezés az ellátásba

    Általában rajtunk múlik, hogy hagyjuk-e magunkat meggyógyítani, még ha az orvosok sokszor úgy is tesznek, mintha ehhez nem sok közünk volna.

    Megkezdi működését a Nemzeti Népegészségügyi Központ

    A rendelet szerint az Országos Közegészségügyi Intézet elnevezése október elsején Nemzeti Népegészségügyi Központra változik, egyidejűleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára által irányított szervezeti egységek az NNK-ba olvadnak.

    Ott kolbászból van? Gyógyulás külföldön

    Pozsonyi plasztikai sebész ismerősömet kérdeztem, hogy az osztrák áraknál jóval kedvezőbb díjaival miért nem célozza meg a tehetős bécsi közönséget, hiszen szinte percek alatt átruccanhat bárki a szomszédvárba szépülni. Válasza nagyon érdekes volt.

    Átadták Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat díjait

    Szeptember 3-án a Vigadóban adták át Az év praxisa a Kárpát-medencében nyerteseinek díjait, az ünnepségen részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is.

    Több pénz jut a betegszállítóknak, fogorvosoknak

    1,25 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak a betegszállítást végző szolgáltatók, a fogászati szakrendelések számára biztosított finanszírozási keret pedig 1 milliárd forinttal növekedett.

    Milyen lesz a jövő kórháza?

    Kihez kell majd időpontot kérni? Egy orvoshoz vagy egy digitális terapeutához? A rövid válasz erre a kérdésre, hogy jelen állás szerint, szerencsére, az orvoshoz, de a diagnózis folyamatát nagyon sok ponton fogja a digitális technika segíteni. A WEBBeteg.hu utánajárt a témának.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.