480 gyermeket már beoltottak Hajdúhadházon

Szerző: Független Hírügynökség

Megkezdték a fertőző májgyulladás elleni védőoltások beadását Hajdúhadházon. A Hajdú-Bihar megyei városban összesen háromezer gyermeket oltanak be a következő napokban.

Vasárnap a tisztiorvosi szolgálat és a Debreceni Egyetem Különleges Orvos és Mentőcsoportjának (DEKOM) munkatársai házról-házra járva, négy utcában összesen 480 gyereknek adták be a vakcinát.

Az oltást hétfő reggel a helyi óvodában és az orvosi rendelőben folytatják. A szülők hozzáállása példaértékű - mondta a Független Hírügynökségnek Kohut Zsuzsa regionális tisztiorvos. Tájékoztatása szerint a vakcinát augusztus első hetében minden veszélyeztetett gyermeknek meg kell kapnia. A kilencmillió forint értékű oltóanyagot ingyen biztosítja az ÁNTSZ. Az oltások beadásában a tisztiorvosi szolgálat szakemberei mellett a Debreceni Egyetem Különleges Orvos és Mentőcsoportja is részt vesz.

Ez a vakcina fél - egy éves védettséget ad. Ha az oltást fél éven belül megismétlik, akkor gyakorlatilag 10 éves védettséget adhat - mondta Késmárky András, a DEKOM elnöke.

A hepatitis elleni védőoltásokról azután döntött a tisztiorvosi szolgálat, hogy az elmúlt hetekben Hajdúhadházon nyolcan - hét gyermek és egy felnőtt - betegedtek meg, mindannyian kórházba kerültek. Újabb megbetegedésekről azóta nem jött hír.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Diabétesz Diabétesz

Bizonyos óvintézkedések betartása nélkülözhetetlen.

Ketten kapják az orvosi Nobel-díjat

A hőmérséklet és a tapintás érzékeléséért felelős receptorok felfedezéséért két tudós, az amerikai David Julius és az Egyesült Államokban...

Hepatitis C

Magyarországon körülbelül 100 ezer hepatitis C vírushordozó él. A HCV felelős hazánkban évente körülbelül 3000 beteg májzsugorának...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.