480 gyermeket már beoltottak Hajdúhadházon

Szerző: Független Hírügynökség

Megkezdték a fertőző májgyulladás elleni védőoltások beadását Hajdúhadházon. A Hajdú-Bihar megyei városban összesen háromezer gyermeket oltanak be a következő napokban.

Vasárnap a tisztiorvosi szolgálat és a Debreceni Egyetem Különleges Orvos és Mentőcsoportjának (DEKOM) munkatársai házról-házra járva, négy utcában összesen 480 gyereknek adták be a vakcinát.

Az oltást hétfő reggel a helyi óvodában és az orvosi rendelőben folytatják. A szülők hozzáállása példaértékű - mondta a Független Hírügynökségnek Kohut Zsuzsa regionális tisztiorvos. Tájékoztatása szerint a vakcinát augusztus első hetében minden veszélyeztetett gyermeknek meg kell kapnia. A kilencmillió forint értékű oltóanyagot ingyen biztosítja az ÁNTSZ. Az oltások beadásában a tisztiorvosi szolgálat szakemberei mellett a Debreceni Egyetem Különleges Orvos és Mentőcsoportja is részt vesz.

Ez a vakcina fél - egy éves védettséget ad. Ha az oltást fél éven belül megismétlik, akkor gyakorlatilag 10 éves védettséget adhat - mondta Késmárky András, a DEKOM elnöke.

A hepatitis elleni védőoltásokról azután döntött a tisztiorvosi szolgálat, hogy az elmúlt hetekben Hajdúhadházon nyolcan - hét gyermek és egy felnőtt - betegedtek meg, mindannyian kórházba kerültek. Újabb megbetegedésekről azóta nem jött hír.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Menopauza Menopauza

Milyen testi és lelki tünetek jelentkezhetnek?

Onkológia Onkológia

Mennyiben lehet ma az ellátás személyre szabott?

Koronavírus napi jelentés: 73-an...

A péntek reggel közzétett adatok szerint Magyarországon 8921 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 327 014 főre nőtt a...

Orvosok helyett robotok és...

Az egészségügy szinte összes területén egyszerűsíthetné vagy gyorsíthatná a folyamatokat különböző online megoldások alkalmazása. Ahogy...

Hepatitis C

Magyarországon körülbelül 100 ezer hepatitis C vírushordozó él. A HCV felelős hazánkban évente körülbelül 3000 beteg májzsugorának...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.