• Többen is aláríták a szerződést az egri kórházban

    Szerző: Független Hírügynökség

    Már több mint 350-en aláírták az egri Markhot Ferenc Kórház dolgozói közül az üzemeltető Hospinvest új munkaszerződését, csak szerdán 62 szerződést adtak le - értesült csütörtökön a Független Hírügynökség.

    A jelenlegi körülbelül 1200 dolgozó közül minimum 637-nek kell aláírnia a Hospinvest új munkaszerződését ahhoz, hogy a cég megkaphassa a működési engedélyt. Az első munkaszerződés-változatot a dolgozók csaknem háromnegyede elutasította, a mostani második változatot azonban már több százan aláírták.

    Deák Gábor, a Hospinvest alelnöke a Független Hírügynökségnek azt mondta: reméli, hogy jövő hétre nem csak a minimális létszám, hanem ennél is többen elfogadják a szerződést.

    Hirdetés

    Azoknak, akik a következő egy-két hétben nem írják alá a munkaszerződést, a Hospinvest biztosítja a szükséges járandóságokat, de az egri kórházban nem dolgozhatnak tovább. Az esetleges hiányzó létszám feltöltésére a magáncég már csütörtöktől toborzást indított: orvost, szakorvost, asszisztenst, ápolót, segédápolót, adminisztrátort, beteghordót, biztonsági őrt és portást keresnek.

    A Hospinvest második munkaszerződés-változata olyan béren kívüli juttatásokat is tartalmaz, amely 15 százalékos fizetésemelést jelent. A Hospinvestnek egyébként év végéig van ideje arra, hogy megállapodjon a dolgozókkal, ugyanis az önkormányzattal kötött szerződés szerint az április 18-ai hatálybalépés után erre kétszer 120 napja van.

    Az EDDSZ szerint ez csak trükk

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) szerint a Hospinvest megengedhetetlen eszközökkel, fenyegetéssel, egzisztenciális bizonytalansággal, személyiségi jogok megsértésével próbálják rávenni a kórház dolgozóit a szerződés aláírására. Az EDDSZ ezért csütörtökön levelet írt az Egészségbiztosítási Felügyelet elnökének, amelyben azt kérik, azonnal rendeljen el vizsgálatot.

    A szocialista többségű Heves Megyei Közgyűlés 3 pályázó közül választotta ki február végén a Hospinvestet az egri kórház üzemeltetésére.

    A két vesztes pályázó közül a fideszes többségű egri önkormányzat többször tiltakozott az ellen, hogy az intézmény üzemeltetését egy profitorientált cég végezze, és azzal vádolták a megyei önkormányzatot, hogy a pályázatot úgy írták ki, hogy az kifejezetten a HospInvest Zrt.-nek legyen előnyös. A cég ellen azóta is több fórumon tiltakoztak, köztük ellenzéki politikusok is.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.07.24 17:00
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Felszámolják a Hospinvestet - mi lesz az egri kórházzal?

    A kórházakat működtető Hospinvest közgyűlése pénteken arról döntött, hogy lemondanak a csődvédelemről és elindítják a cég ellen a felszámolási eljárást - mondta a Független Hírügynökségnek Kollányi Gábor, a Hospinvest elnöke.

    Szigorítanák a kórház-üzemeltetés magánosítását

    A HospInvest esete miatt szigorúbban szabályozná az Egészségügyi Minisztérium a fekvőbeteg-ellátó intézmények magánosítását - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

    Hospinvest - késik a bér

    Késik a bérek kifizetése az egri kórházban az eredetileg esedékes 5-ei időponthoz képest - értesült helyi dolgozóktól az MTI.

    A Debreceni Egyetem és Eger a Hospinvest helyett?

    A hevesi megyegyűlés tárgyalásokat kezdett a Debreceni Egyetemmel és az egri önkormányzattal az egri kórház jövőbeni közös működtetéséről - tájékoztatta szerdán az MTI-t a megyei közgyűlés elnöke.

    Haladék a Hospinvestnek

    Május közepéig, illetve július végéig adott haladékot a Hospinvest Zrt.-nek a Heves megyei közgyűlés, hogy "szüntesse meg a szerződésszegést", a vállalt garanciák nem teljesítése esetén szerződésbontásra kerülhet sor.

    Ülősztrájkkal is tiltakoznak a Hospinvest ellen

    Szerdán reggeltől ülősztrájkkal is tiltakoznak Egerben az ellen, hogy a Markhot Ferenc Kórház működtetését átvegye a Hospinvest Zrt. A sztrájkolók a hivatali időhöz igazodnak, a tervek szerint minden nap reggel 8-tól délután 3-ig felváltva két-két ember táblával demonstrál a megyei önkormányzat épülete előtt.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.