Nem rögzíti a TAJ-kártya a vallási hovatartozást

Szerző: Független Hírügynökség

A 2010-ig bevezetendő elektronikus TAJ-kártya biztosan nem tartalmazza majd a biztosított vallási hovatartozását - cáfolta csütörtöki közleményében a korábbi sajtóhíreket az Egészségügyi Minisztérium sajtóosztálya.

A napokban több újság is foglalkozott azzal, hogy a tervek szerint a mikrochippel felszerelt plasztik lap a társadalombiztosítási számon kívül számos egyéb információt is tartalmazna, így például a vércsoportot, krónikus betegségeket, gyógyszerérzékenységet, vallási hovatartozást, az értesítendő személy adatait, illetve a donornyilatkozatot.

Az EüM ezzel szemben leszögezi: a chip alapú intelligens kártya pontos adattartalmát még nem határozta meg a tárca, erről szakmai egyeztetést után döntenek. Az azonban már most biztos, hogy az új kártya a tulajdonos vallási hovatartozására vonatkozó adatot nem tartalmaz majd.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus - Brit szakértők:...

Több brit szakértő is megkérdőjelezte szombaton azt az előző napi tájékoztatást, hogy a koronavírus néhány hónapja Nagy-Britanniában...

Koronavírus - Orbán: Magyarország...

Magyarország technikailag készen áll a koronavírus elleni oltások tömeges és gyors beadására, amennyiben nagy mennyiségben érkezne vakcina az...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.