Eltűnik egy fehér folt - mentőállomás Emődön

Független Hírügynökség
megjelent: 2008.07.23.

Mentőállomást adnak át csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Emődön. Az OMSZ tájékoztatása szerint a mentőállomás felépültével újabb "fehér folt" tűnik el Magyarország mentőtérképéről, hiszen a településen és körzetében így 15 percen belül helyszínre érkezhet a riasztott mentőautó.

Csütörtökön adják át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében mostanra felépített új, emődi mentőállomást. Az állomásra két menőautót telepítenek, ezzel az OMSZ szerint biztonságosabban tudják megoldani a településen és környékén lakóknak a sürgősségi ellátását - tájékoztatott szerdán az OMSZ.

Emőd földrajzi elhelyezkedésénél fogva fontos területen fekszik, hiszen az M30-as autópálya és az M3-as útvonala Emőd határában, a település mellett elhaladva ágazik el, s igen nagy közúti forgalmat bonyolít le. Szintén jelentős forgalmú a településen áthaladó régi 3-as út is. Eddig az itt élők mentőellátását a Mezőkövesdről vagy Miskolcról riasztott mentőkocsikkal biztosították.

Ez azt jelentette, hogy az Emődön és az Emőd környéki kistelepüléseken élőkhöz adott esetben 20-25 km-ről érkezett a mentőautó. A 30-as úton vagy akár az M3-ason bekövetkezett baleset esetén az ide települt mentőautókkal sokkal hamarabb érkezhet a segítség.

Az új mentőállomás különlegessége, hogy Magyarországon az első olyan mentőállomás, amelyet napenergia láthat el. Az épület 60 millió forintba került, felét a helyi önkormányzat, másik felét az Egészségügyi Minisztérium állta.

A telket, ahol felépült, szintén a helyi önkormányzat bocsátotta rendelkezésre. A mentőállomást csütörtökön Székely Tamás egészségügyi miniszter részvételével adják át.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Itt a tavaszi allergiaszezon Itt a tavaszi allergiaszezon

Fékezzük meg a tüneteket! Mivel enyhíthetjük a panaszokat?

Hüvelyi mikrobiom Hüvelyi mikrobiom

Milyen hatással lehet az antibiotikum a hüvely állapotára? Mi az a mikrobiom?

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.