Eltűnik egy fehér folt - mentőállomás Emődön

Szerző: Független Hírügynökség

Mentőállomást adnak át csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Emődön. Az OMSZ tájékoztatása szerint a mentőállomás felépültével újabb "fehér folt" tűnik el Magyarország mentőtérképéről, hiszen a településen és körzetében így 15 percen belül helyszínre érkezhet a riasztott mentőautó.

Csütörtökön adják át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében mostanra felépített új, emődi mentőállomást. Az állomásra két menőautót telepítenek, ezzel az OMSZ szerint biztonságosabban tudják megoldani a településen és környékén lakóknak a sürgősségi ellátását - tájékoztatott szerdán az OMSZ.

Emőd földrajzi elhelyezkedésénél fogva fontos területen fekszik, hiszen az M30-as autópálya és az M3-as útvonala Emőd határában, a település mellett elhaladva ágazik el, s igen nagy közúti forgalmat bonyolít le. Szintén jelentős forgalmú a településen áthaladó régi 3-as út is. Eddig az itt élők mentőellátását a Mezőkövesdről vagy Miskolcról riasztott mentőkocsikkal biztosították.

Ez azt jelentette, hogy az Emődön és az Emőd környéki kistelepüléseken élőkhöz adott esetben 20-25 km-ről érkezett a mentőautó. A 30-as úton vagy akár az M3-ason bekövetkezett baleset esetén az ide települt mentőautókkal sokkal hamarabb érkezhet a segítség.

Az új mentőállomás különlegessége, hogy Magyarországon az első olyan mentőállomás, amelyet napenergia láthat el. Az épület 60 millió forintba került, felét a helyi önkormányzat, másik felét az Egészségügyi Minisztérium állta.

A telket, ahol felépült, szintén a helyi önkormányzat bocsátotta rendelkezésre. A mentőállomást csütörtökön Székely Tamás egészségügyi miniszter részvételével adják át.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Terhesség Terhesség

Hüvelyfolyás és hüvelyfertőzés terhesség idején? Vegyük komolyan! (x)

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.