INTEGRÁCIÓS TÖREKVÉSEK A DEBRECENI BETEGELLÁTÁSBAN

Szerző: DTMP Nonprofit Kft./Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet

A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet, az Új Széchenyi Terv keretében „INTEGRÁCIÓS TÖREKVÉSEK A DEBRECENI BETEGELLÁTÁSBAN” című, TIOP 2.2.6/12/1/B jelű pályázatán 1.500.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Az integráció célja, hogy a Debreceni Egyetem és a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet, mint szolgáltatók, működésüket ne elkülönülten, hanem összehangoltan végezzék és ezzel a betegek valós szükségletein alapuló integrált szakellátási szolgáltatások valósuljanak meg. Mindezek mellett az infrastruktúra modernizálásával jobb háttérfeltételek jönnek létre, mely növeli a betegelégedettséget. A hatékony egészségügyi szolgáltatások elérhetőségével javul a munkavállalók foglalkoztathatósága, a betegségek megelőzése, korai felismerése és modern kezelése révén. A két intézmény együttműködése által a betegek a valós szükségletüknek megfelelő mértékben és egészségi állapotuk által indokolt szolgáltatónál tudják igénybe venni a betegellátást.

Az integrált működés az ellátás színvonalát is emelheti a debreceni és a Hajdú-Bihar megyei betegek számára egyértelmű beteg-utak kialakításán és jobb minőségű hozzáférés megteremtésén keresztül. A két szervezet integrációja támogatja a felsőoktatás szempontjából kulcsfontosságú debreceni orvosképzés gyakorlati kapacitásait is. Az egyetemi fenntartású egészségügyi szolgáltatási kapacitás bővülése lehetővé teszi az orvosképzés gyakorlati hátterét biztosító kapacitások bővítését.

A fejlesztési beruházást hosszú és alapos előkészítő munka előzte meg, amely során a pályázati elemek kidolgozásához külső és belső orvos-szakmai szakértői teamek dolgoztak együtt. A két intézmény közötti szoros együttműködés és közös projektmenedzsment a projekt megvalósítása során is megmarad. A pályázati támogatásból a Debreceni Egyetemen kialakították a CATO (Computer Aided Therapy for Oncology) Labor infrastruktúráját, valamint a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben felújításra került a belgyógyászati épülettömb több mint 5000 négyzetméteren.

(DTMP Nonprofit Kft./Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ajakherpesz Ajakherpesz

Az ajakherpesz okai, tünetei, kezelése és megelőzése.

Ajakherpesz Ajakherpesz

Tippjeink segítségével megelőzhető, hogy tönkretegye a nyarat!

Emberéleteket és ezermilliárdokat...

A COVID-19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak a naprakész egészségügyi adatok a népegészségügyi...

Viszlát járvány vagy nincs menekvés...

Nem tűnt el, de már látjuk a fényt a koronavírus alagútja végén. Mégsem tehetünk úgy, mintha nem forgatta volna fel az életünket, és állítólag...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.