Befejeződött a Kenézy Kórház energia-megtakarítási programja

Szerző: Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet

A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet, 923.235.645,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 Program, Egészségügyi eszközök energia-megtakarítási programja című, KEOP-5.6.0/E/15 jelű pályázati kiírásán. Az elnyert támogatásból a Kenézy Kórház jelentős eszközfejlesztést tudott végrehajtani.

A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet az ország legtöbb kórházához hasonlóan számos olyan egészségügyi eszközzel rendelkezik, melyek napjainkra elavultnak számítanak. Ezen elavult egészségügyi eszközök, nem csak lassabb és esetenként rosszabb minőségű munka elvégzésére alkalmasak, mint modern társaik, de koruk miatt hajlamosabbak a meghibásodásra valamint mind üzemeltetési költségük, mind a környezetre gyakorolt terhelésük mértékében is rosszabbul teljesítenek. Mindezen okokból kifolyólag a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet sikeres pályázatot nyújtott be az Egészségügyi eszközök energia-megtakarítási programjába.

Az elnyert támogatásból beszerzésre került 3 darab általános röntgen berendezés, melyekkel a már elavult, rossz hatékonyságú röntgen berendezéseket kiváltása valósult meg. Két darab röntgenberendezés a Bethlen utcai Rendelőintézetben további egy darab készülék a Bartók Béla úti Kenézy Kórházban lett elhelyezve.

A Kórház kiemelten fontosnak tartja a prevenciós és szűrővizsgálatokat. Ennek érdekében beszerezésre került egy darab digitális mammográfiás készülék. A modern mammográfiás készülék a Jerikó utcai Kenézy EmlőCentrumban lett üzembe helyezve. További jelentős fejlesztést hajtott végre a Kenézy Gyula Kórház a meglévő azonban kora és műszaki állapota miatt elavult Mozgó tüdőszűrő állomásának lecserélésével.

Az eszközbeszerzéseknél a Kórház kiemelt figyelmet fordított a modernizálás, ellátás színvonalának emelése mellett a fenntartási és környezeti szempontok javítására is.

(Kenézy Gyula Kórház)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Méhnyakrák Méhnyakrák

Az esetek több mint 90%-a HPV vírus hordozásával áll kapcsolatban.

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Melyek az ösztrogénmentes tabletta előnyei? (x)

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.