• Gyógyszeripari óriásberuházás a Richtertől

    Szerző: Független Hírügynökség

    Több, mint 15 milliárd forint értékben épít biotechnológiai gyógyszeripari termékeket előállító üzemet Debrecenben a Richter Gedeon - jelentette be kedden Bajnai Gordon gazdasági miniszter. A kormányzati támogatással épülő gyár Európában a harmadik biotechnológiai gyógyszerüzem lesz.

    Biotechnológia nélkül egyetlen gyógyszeripari cég sem lesz versenyképes - Bogsch Erik Richter-vezérigazgató ezzel indokolta tavalyi döntésüket, hogy létrehoznak ilyen üzemet azután, hogy Németországban megvásárolták egy biotechnológiai cég 70 százalékát.

    A debreceni ipari parkban létesítendő üzemben 110 magasan kvalifikált ember fog előállítani állati és rovarsejtekből terápiás termékeket. Biogsch Erik elmondta, hogy más országban is megkapták volna ugyanezt a támogatást, mégis itthon tartották a beruházást.

    Hirdetés

    A kormány egyedi döntéssel készpénzt és adókedvezményt nyújt a Richternek. Az összeget a szerződés aláírása után 60 napon belül várható uniós jóváhagyás végeztével hozzák nyilvánosságra.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Bajnai Gordon hangsúlyozta, hogy az egy főre jutó tőkebefektetésekben Magyarország - Csehországgal fej fej mellett - az élen jár a térségben. A Richter beruházása azért fontos, mert beleillik abban a kormányzati szándékba, hogy ne az alacsony bérekkel, hanem a magas hozzáadott értékű fejlesztésekkel versenyezzen az ország másokkal - mondta a gazdasági miniszter.

    A Richterben több, mint 25 százalék tulajdona van az államnak. Ennek kapcsán Kósa Lajos, Debrecen polgármestere azt emelte ki, hogy az állam ez esetben úgy viselkedik, ahogyan egy "épelméjű tulajdonos": nem csak pénzt vesz ki osztalékként, hanem be is ruház.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.07.22 17:25
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Diabétesz gyermekeknél

    Diabétesz gyermekeknél

    Dr. Horváth Balázs

    Gyermekkorban többnyire az 1-es típus alakul ki, de a 2-es is egyre gyakoribb.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Generikus kontra originális gyógyszerek

    Az originális (eredeti) készítmények hatóanyaga új fejlesztés eredménye, s sokáig szabadalom védi. Ha a szabadalom lejár, a cég köteles nyilvánosságra hozni a molekulára vonatkozó főbb ismereteit, és az utángyártható lesz, ezek lesznek az úgynevezett generikus gyógyszerek.

    Megújult a Nébih debreceni laboratóriuma

    Megújult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) debreceni laboratóriuma, a labor új, fokozott biológiai biztonságot is kielégítő, molekuláris biológiai részlegét mintegy 110 millió forintból alakították ki - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán a helyszínen.

    Magyarországon biztonságos a gyógyszerellátás

    Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hangsúlyozza, hogy Magyarországon biztosított a gyógyszerellátás, nincs általános gyógyszerhiány. Egyes termékeknél előfordulhat átmeneti hiány, amelynek oka nem magyar, hanem uniós jelenség (gyógyszergyárak összeolvadása), illetve indokolatlan gyógyszerfelvásárlás.

    2018-ban is lesz lombikprogram Debrecenben

    A Kaáli Intézet szerződésének lejárta után is lesz lombikprogram Debrecenben. A meddő párokat ugyanott, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában látják el.

    Hiánypótló nőgyógyászati kezelés Debrecenben

    Magyarországon még hiányterületnek számító nőgyógyászati urológiai szakrendelés nyílt a Debreceni Egyetem (DE) szülészeti és nőgyógyászati klinikáján: az uroginekológiai szakrendelésen beutaló nélkül fogadják a betegeket - közölte az egyetemi sajtóiroda az MTI-vel.

    Nőtt a csecsemőknél a járványos hörgőgyulladásos esetek száma

    Jelentősen nőtt idén a csecsemőknél a járványos hörgőgyulladásos esetek száma, sok kisgyermeket Debrecenben ápolnak - tudta meg az MTI a Debreceni Egyetem (DE) gyermekklinikájának igazgatójától.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.