• CT-vizsgálatra készült Kolonics György

    Szerző: Független Hírügynökség

    Egy debreceni klinika úgynevezett Hibrid cardio CT-vizsgálatára készült halála előtt Kolonics György. Nem a sportoló kérte a vizsgálatot, hanem - más élsportolókhoz hasonlóan - a cég kereste meg.

    A PET-CT Orvosi, Diganosztikai Kft. az elmúlt hónapokban több élsportolóval vette fel a kapcsolatot, hogy szívvizsgálatot végezzenek el - derült ki az érintett egészségügyi központ hétfő esti közleményéből. Az egészségügyi központban úgynevezett Hibrid cardio-CT vizsgálatot végeznek, amely a hagyományos CT vizsgálattól részletesebb képet ad a páciens szívéről.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A cég illetékese Kolonics Györggyel is felvette korábban a kapcsolatot, közleményük szerint az olimpikon "érdeklődést mutatott a vizsgálat iránt". A Független Hírügynökség információi szerint az elmúlt napokban egyeztettek volna a pontos időpontról.

    A 36 éves, ötödik olimpiájára készülő Kolonics György kedden délelőtt lett rosszul edzés közben, próbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta. Az első mentőautó 17 perc alatt ért a helyszínre, ám a vizsgálatok szerint lehetett volna olyat is találni, amelyik feltehetően gyorsabban ér ki. Így az ügyben fegyelmi indult a mentőknél. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rendkívüli Haláleseti Osztálya közben közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a sportoló halálát.

    Legutóbb frissült: 2008.07.21 21:58
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Mit jelent, ha valakinek sportszíve van?

    A rendszeres mozgás növeli az állóképességet, segít fiatalságunk megőrzésében és számos súlyos egészségügyi probléma kialakulását megelőzi. Aki sportol, egészséges, vélhetjük mindezek alapján. Miért van szükség mégis a hobbi- és élsportolók rendszeres szűrésére?

    A szívinfarktus és a hirtelen szívhalál

    A hirtelen szívhalált szenvedők számára a leghatékonyabb segítség az újraélesztés mielőbbi megkezdése, a mentők értesítése, és a defibrillátor alkalmazása.

    Hogyan előzhető meg a hirtelen szívhalál?

    Hazánkban minden fél órában meghal valaki hirtelen szívhalál következtében. Ilyen és ehhez hasonló elrettentő címsorokat olvashatunk több hazai napilapban és internetes oldalon.

    Szív City néven életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az OMSZ

    Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kedden sajtótájékoztató keretében, Budapesten.

    Az újraélesztés tantervszerű oktatását szorgalmazzák szakemberek

    Az újraélesztés tantervszerű oktatását szorgalmazzák szakemberek, ezért a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikája vállalta, hogy minden középiskolában kiképeznek egy tanárt az újraélesztés professzionális oktatására, és ott a képzést hivatalosan is beépítik a tanrendbe.

    Vasárnap lesz az európai újraélesztési nap

    Facebook-kampányt indított az Országos Mentőszolgálat Alapítvány az újraélesztés európai napjához, október 16-ához kapcsolódóan, az akció célja, hogy minél többen megismerjék a laikus újraélesztés módszerét.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.