CT-vizsgálatra készült Kolonics György

Szerző: Független Hírügynökség

Egy debreceni klinika úgynevezett Hibrid cardio CT-vizsgálatára készült halála előtt Kolonics György. Nem a sportoló kérte a vizsgálatot, hanem - más élsportolókhoz hasonlóan - a cég kereste meg.

A PET-CT Orvosi, Diganosztikai Kft. az elmúlt hónapokban több élsportolóval vette fel a kapcsolatot, hogy szívvizsgálatot végezzenek el - derült ki az érintett egészségügyi központ hétfő esti közleményéből. Az egészségügyi központban úgynevezett Hibrid cardio-CT vizsgálatot végeznek, amely a hagyományos CT vizsgálattól részletesebb képet ad a páciens szívéről.

A cég illetékese Kolonics Györggyel is felvette korábban a kapcsolatot, közleményük szerint az olimpikon "érdeklődést mutatott a vizsgálat iránt". A Független Hírügynökség információi szerint az elmúlt napokban egyeztettek volna a pontos időpontról.

A 36 éves, ötödik olimpiájára készülő Kolonics György kedden délelőtt lett rosszul edzés közben, próbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta. Az első mentőautó 17 perc alatt ért a helyszínre, ám a vizsgálatok szerint lehetett volna olyat is találni, amelyik feltehetően gyorsabban ér ki. Így az ügyben fegyelmi indult a mentőknél. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rendkívüli Haláleseti Osztálya közben közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a sportoló halálát.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus - Döntöttek a...

A kormány szerdán döntött a koronavírus elleni védettségi igazolvány bevezetéséről. A legfontosabb részleteket egy pénteken megjelenő...

Magyar rákkutató cég lett Európa...

Az Oncompass Medicine lett a győztese a Digitaleurope csütörtökön lezárult versenyének, így - számos európai céget legyőzve - a magyar rákkutató...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.