• A Balatonon dolgozik a gyerekmentő

    Szerző: Független Hírügynökség

    Még csak néhány napja működik, de máris több ember életét megmentette a Balaton déli partján az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Gyermekmentő Alapítvány különleges mentőkocsija. Az autó teljes életmentő felszereléssel, tapasztalt gyermek-intenzív orvossal, illetve szakápolóval indul, ha riasztják.

    Zsúfoltság a balatonlellei szabadstrandon. A főszezonban az összes balatoni településen hasonló a helyzet, ám a déli parton ilyenkor sem dolgozik több mentőorvos a szokásosnál. Ezért telepítette éppen ide ezt az autót az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Gyermekmentő Alapítvány.

    "Ez annyiban különbözik a hagyományos rohamkocsi felszerelésétől, hogy minden eszköz és műszer teljes méretválasztékban van jelen az autón, hogy bármilyen életkorú és bármilyen testmérettel rendelkező gyerekeket el tudjunk látni" - mondta Dr. Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány elnöke, szakmai vezetője.

    Hirdetés

    A különleges autó - felszereléssel együtt - 20 millió forintba került. Pontosan azért ilyen drága, mert minden életmentő műszerből egy egész sorozatnyi van.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Ilyen különleges mentő már három éve működik Budapesten: évente körülbelül 1000 helyre riasztják. Balatonlellén az első bevetésen egy szívbeteg férfit élesztett újra az orvos és a szakápoló, de hívták már őket autóbalesethez, cukorbeteghez, és asztmás rohamtól fuldokló kisgyerekhez is.

    A gyermek-mentőkocsi augusztus 15-ég marad Balatonlellén. Utána valószínűleg egy vidéki nagyvárosba telepítik át, de hogy melyikbe, azt egyelőre nem lehet tudni.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.07.20 17:58
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Prosztatagyulladás

    Prosztatagyulladás

    BOE - Kulcsár Flóra

    Már az első tünetek jelentkezésekor ajánlott felkeresni egy szakorvost.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Baktérium okozta a tömeges megbetegedéseket

    Az első vizsgálati eredmények alapján Campylobacter nevű baktérium okozta a hányással, hasmenéssel, magas lázzal járó tömeges megbetegedéseket Domoszlón és Kisnánán.

    Kardióösvényt alakítottak ki a Normafán

    A Budapest XII. kerületében található túraútvonal elsősorban szív- és érrendszeri vagy magasvérnyomás-betegséggel élők, valamint cukorbetegek számára készült, de egészséges embereknek is ajánlják betegségmegelőzés vagy állapotfelmérés céljából.

    Debreceni kardiológiai napok

    Kardiológusok, belgyógyászok, háziorvosok, rezidensek és Ph.D. hallgatók részvételével kezdődött meg Debrecen legnagyobb orvoskongresszusa, a kardiológiai napok programsorozata pénteken a helyi Kölcsey központban.

    Süteménylicit indult a totálkárosra tört mentőorvosi autó pótlására

    A Magyar Gyermekmentő Alapítvány totálkárosra összetört mentőorvosi autójának pótlásához vagy átalakításához járulhatnak hozzá egy süteménylicit résztvevői április 5. és 8. között.

    Új rohamkocsit kapott a koraszülött mentőszolgálat

    21 millió forint értékű, korszerűen felszerelt rohamkocsit kapott a koraszülött mentéssel és szállítással foglalkozó Peter Cerny Alapítvány a Budapest Banktól csütörtökön.

    Életek múlnak a speciális mentő hiányán

    Munkajogi viták miatt gyakorlatilag megszűnt itthon az intenzív ellátásra szoruló betegek szakszerű szállítása, mert az erre a célra használt speciális rohamkocsi szakemberei eljöttek a mentőszolgálattól.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.