Betegség miatt zárva

Szerző: Független Hírügynökség

Nem tudta fogadni a betegeket pénteken a Kanizsai Dorottya Kórház fül-orr-gégészeti osztálya Nagykanizsán. A szakrendelés betegség miatt szünetelt - értesült a Független Hírügynökség.

Az intézmény főigazgatója szerint tudták előre, hogy nem lesz szakrendelés, éppen ezért a háziorvosokat körlevélben tájékoztatták arról, hogy lehetőség szerint senkit se irányítsanak a fül-orr-gégészetre. Az eset állítólag nem gyakori, de nem is rendkívüli. A két orvos közül az egyik szabadságon volt, a másik beteget jelentett.

A sürgős eseteket a sürgősségi osztály látta el, s ha fül-orr-gégész szakorvosra lett volna szükség, behívták volna a készenlétes orvost. Végső esetben az 50 km-re lévő zalaegerszegi kórház fogadta volna a betegeket. Az orvoshiányról a főigazgató tájékoztatta a fenntartó önkormányzatot, valamint a tisztiorvosi szolgálatot is. A nagykanizsai kórházból egyébként az idén több szakorvos, köztük három fül-orr-gégész távozott.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A Semmelweis Egyetemen kapta meg az...

Jól van és elhagyhatta a Semmelweis Egyetem intenzív osztályát az egyéves, gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő Lili, aki az intézmény II....

Nyirokérnövekedést serkentő...

A Semmelweis Egyetem kutatói - nemzetközi együttműködésben - olyan mRNS alapú rendszert dolgoztak ki, amellyel szervspecifikus nyirokérnövekedés...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.