Nem házal a Vöröskereszt - ne engedjen be szélhámost

Szerző: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

Visszaéltek a Vöröskereszt nevével Debrecenben. Mégsincs ok aggodalomra: Hajdú-Bihar megyében nem csengetnek be otthonokba vöröskeresztesek azért, hogy gyűjtsenek, sem más okból. Nyilvánosan, szervezetten kérnek adományt.

Vöröskeresztesnek adta ki magát egy nő a napokban, és így próbált bejutni egy idős hölgy otthonába Debrecenben, a Múzeum utcában. Szerencsére az idős hölgynek gyanús volt, hogy ily módon kér tőle adományt a karitatív szervezet, és nem engedte be a nőt, aki ezután újabb és más újabb okot keresett, hogy bejusson. Szerencsére sikertelenül.

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete bejelenti, hogy nem gyűjt házalásos módon, és kéri a megye lakóit, hogy azoknak az ismeretlen embereknek, akik ily módon kérnek pénzt, ne adjanak adományt, és semmiképpen se engedjék be őket otthonaikba.

Meghirdeti a gyűjtéseket a Vöröskereszt

A Vöröskereszt nyilvános helyszíneken (köztereken, bevásárlóközpontokban) és munkahelyeken, a megye vöröskeresztes irodáiban gyűjt. Minden akcióját meghirdeti, és az illetékesekkel megszervezi, engedélyezteti.

A megyei szervezet kéri, hogy bárki, akit otthonában keres fel magát vöröskeresztesnek kiadó ember, és megpróbál bejutni, az hívja a rendőrséget, majd jelezze a történteket az 52/513-427-es telefonszámon vagy a Simonffy utca 44. szám alatti vöröskeresztes irodában. Ezeken az elérhetőségeken munkatársak, önkéntesek neve is ellenőrizhető.

(Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Egészségügy Egészségügy

Zárva lesznek pénteken a szak- és háziorvosi rendelők, gyógyszertárak.

HPV és méhnyakrák HPV és méhnyakrák

Hazánkban több, mint 1500 új esetet észlelnek évente.

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.