Nem házal a Vöröskereszt - ne engedjen be szélhámost

Magyar Vöröskereszt Hajdú- Bihar Megyei Szervezete
megjelent: 2015.09.17.

Visszaéltek a Vöröskereszt nevével Debrecenben. Mégsincs ok aggodalomra: Hajdú-Bihar megyében nem csengetnek be otthonokba vöröskeresztesek azért, hogy gyűjtsenek, sem más okból. Nyilvánosan, szervezetten kérnek adományt.

Vöröskeresztesnek adta ki magát egy nő a napokban, és így próbált bejutni egy idős hölgy otthonába Debrecenben, a Múzeum utcában. Szerencsére az idős hölgynek gyanús volt, hogy ily módon kér tőle adományt a karitatív szervezet, és nem engedte be a nőt, aki ezután újabb és más újabb okot keresett, hogy bejusson. Szerencsére sikertelenül.

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete bejelenti, hogy nem gyűjt házalásos módon, és kéri a megye lakóit, hogy azoknak az ismeretlen embereknek, akik ily módon kérnek pénzt, ne adjanak adományt, és semmiképpen se engedjék be őket otthonaikba.

Meghirdeti a gyűjtéseket a Vöröskereszt

A Vöröskereszt nyilvános helyszíneken (köztereken, bevásárlóközpontokban) és munkahelyeken, a megye vöröskeresztes irodáiban gyűjt. Minden akcióját meghirdeti, és az illetékesekkel megszervezi, engedélyezteti.

A megyei szervezet kéri, hogy bárki, akit otthonában keres fel magát vöröskeresztesnek kiadó ember, és megpróbál bejutni, az hívja a rendőrséget, majd jelezze a történteket az 52/513-427-es telefonszámon vagy a Simonffy utca 44. szám alatti vöröskeresztes irodában. Ezeken az elérhetőségeken munkatársak, önkéntesek neve is ellenőrizhető.

(Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A COVID-19 és a szív A COVID-19 és a szív

Milyen formákban jelentkezhetnek a koronavírus-fertőzés szövődményei?

Magas vérnyomás Magas vérnyomás

Íme pár hasznos életmódbeli tanács, a vérnyomás karbantartásához.

Egészségnap vagy termékbemutató? - Ne hagyjuk magunkat becsapni!

A termékbemutatókra általában úgy csalogatják be a résztvevőket, hogy ingyenes állapotfelmérést ígérnek nekik, ám sokszor csak a helyszínen...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.