Elsősegélynyújtás strandszezonban

Szerző: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

Hőség és nyári szünet: érdemes felkészülni alapfokú segítségnyújtásból most, hiszen bármikor szükség lehet az életmentő tudásra kirándulás, utazás és nyaralás közben.

Az elmúlt nyarak mindegyikén legalább egyszer életet mentett vöröskeresztes elsősegélynyújtó a vízpartok, strandok valamelyikén. Nagyobb ugyanis a komoly rosszullétek valószínűsége a hőség napjaiban, mint máskor, és a nyárnak is megvannak a kisebb-nagyobb jellegzetes sérülései a nyaralóhelyeken, a városok utcáin, parkjaiban.

Mindenki menthet életet

Mi történik, ha nincs vöröskeresztes pont a közelben? – mindannyian lehetünk jól felkészült elsősegélynyújtók, akik újraélesztik, életben tartják a beteget és megelőzik az állapot romlását a mentők megérkezéséig. Nem csak azért érdemes tehát elsősegélynyújtást tanulni a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Oktatási és Vizsgaközpontjában, mert az a közúti járművezetés feltétele, hanem mert életre szóló és életet mentő elméleti, s gyakorlati tudás szerezhető.

Az érdeklődők jelentkezhetnek személyesen a helyszínen (a Hatvan utca 37. szám alatt), emailben a [email protected]-n, interneten (www.hajdubihar.voroskereszt.hu portálon) vagy telefonon (52/ 316-330 és a 316-679-es számokon).

(Forrás: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Anafilaxiás sokk Anafilaxiás sokk

Milyen tünetekről ismerhetjük fel? Mit tegyünk anafilaxiás sokk esetén?

Koronavírus napi jelentés: 73-an...

A péntek reggel közzétett adatok szerint Magyarországon 8921 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 327 014 főre nőtt a...

Orvosok helyett robotok és...

Az egészségügy szinte összes területén egyszerűsíthetné vagy gyorsíthatná a folyamatokat különböző online megoldások alkalmazása. Ahogy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.