Elsősegélynyújtás strandszezonban

Szerző: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

Hőség és nyári szünet: érdemes felkészülni alapfokú segítségnyújtásból most, hiszen bármikor szükség lehet az életmentő tudásra kirándulás, utazás és nyaralás közben.

Az elmúlt nyarak mindegyikén legalább egyszer életet mentett vöröskeresztes elsősegélynyújtó a vízpartok, strandok valamelyikén. Nagyobb ugyanis a komoly rosszullétek valószínűsége a hőség napjaiban, mint máskor, és a nyárnak is megvannak a kisebb-nagyobb jellegzetes sérülései a nyaralóhelyeken, a városok utcáin, parkjaiban.

Mindenki menthet életet

Mi történik, ha nincs vöröskeresztes pont a közelben? – mindannyian lehetünk jól felkészült elsősegélynyújtók, akik újraélesztik, életben tartják a beteget és megelőzik az állapot romlását a mentők megérkezéséig. Nem csak azért érdemes tehát elsősegélynyújtást tanulni a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Oktatási és Vizsgaközpontjában, mert az a közúti járművezetés feltétele, hanem mert életre szóló és életet mentő elméleti, s gyakorlati tudás szerezhető.

Az érdeklődők jelentkezhetnek személyesen a helyszínen (a Hatvan utca 37. szám alatt), emailben a [email protected]-n, interneten (www.hajdubihar.voroskereszt.hu portálon) vagy telefonon (52/ 316-330 és a 316-679-es számokon).

(Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus - Döntöttek a...

A kormány szerdán döntött a koronavírus elleni védettségi igazolvány bevezetéséről. A legfontosabb részleteket egy pénteken megjelenő...

Magyar rákkutató cég lett Európa...

Az Oncompass Medicine lett a győztese a Digitaleurope csütörtökön lezárult versenyének, így - számos európai céget legyőzve - a magyar rákkutató...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.