MERS-járvány - Gyorstesztet fejlesztettek ki kínai kutatók

Szerző: MTI

A MERS-koronavírus kimutatására 15 perces gyorstesztet fejlesztettek ki hongkongi és kínai kutatók - számolt be az állami Hszinhua hírügynökség pénteken.

A diagnosztikai reagens kutatásába még 2014-ben kezdtek egyetemi szakemberek, és a bejelentés szerint használatba veszik, amint fertőzés, vagy a betegség felüti a fejét Kínában.

A Fucsien tartományi Hsziamen Egyetem fertőző betegségekkel foglalkozó szakértője, Csang Csün elmondta, antigén diagnosztikát alkalmaznak, amelynek használata sokkal könnyebb és gyorsabb, mint a vírusdiagnosztikában hagyományosnak számító úgynevezett nukleinsav diagnosztika. Utóbbihoz speciális technikai felszerelés és tapasztalat szükséges.

Az új reagens hatékony és meglehetősen sok teszt elvégzését teszi lehetővé. Egy átlagos laboratóriumi munkatárs több mint ezer minta ellenőrzését tudja elvégezni.

A MERS-vírust először 2012-ben azonosították, de az utóbbi időben Dél-Koreában okoz tömeges fertőzést. Péntekig legalább 24 halottat és 166 fertőzést jelentettek a helyi hatóságok.

Utazás és egészség

Évente átlagosan 8-10 ezer embernek adnak utazás előtt tanácsot és összesen 12-13 ezer oltást adnak be az Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpontjában. Utazás és egészség: kezdődik a szezon, mire figyeljenek a külföldre utazók?>>

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Vashiányos vérszegénység Vashiányos vérszegénység

Mi okozhatja? Melyek a vashiány tünetei? Mennyi a vasszükségletünk?

Legyen a mozgás kortalan! Legyen a mozgás kortalan!

A Magyar Szabadidősport Szövetség ajánlása a szenior korosztálynak. (x)

Leukémiás betegek kezelését segíti...

A 2021-es “Az Év Gyógyszere” innovatív hatásmechanizmusával új lendületet adott a krónikus limfoid leukémia és az akut mieloid leukémia...

Emberéleteket és ezermilliárdokat...

A COVID-19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak a naprakész egészségügyi adatok a népegészségügyi...

MERS koronavírus: kell-e tartanunk...

A legfrissebb adatok szerint Olaszországban is találtak új koronavírussal fertőzött embert: egy 45 éves férfi Jordániából utazott haza...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.