Volt érsebész a szombathelyi kórházban

Szerző: Független Hírügynökség

Volt érsebész, és el is látta azt a beteget, akit még július 8-án szállítottak át Szombathelyről a győri kórházba - cáfolta a Magyar Nemzetben megjelent híreket a szombathelyi Markusovszky Kórház orvos-igazgatója.

A lap hétfői számában azt állította, hogy egy baleset sérültjét azért kellett átszállítani Győrbe, mert a vasi megyeszékhelyen dolgozó egyetlen érsebész éppen szabadságon volt.

A motoros július 8-án szenvedett balesetet a 86-os főúton, Szombathely közelében, ezért a Markusovszky Kórház sürgősségi központjába szállították. A Magyar Nemzet szerint az intézmény egyetlen érsebésze azon a napon éppen szabadságon volt, így nem tudta szakorvos ellátni a beteget, ezért kellett Győrbe küldeni.

A sérültet megvizsgálta érsebész szakorvos, aki megállapította, hogy a beteg magasabb szintű ellátást igényel, ezért stabilizálták állapotát, majd helikopterrel átszállították a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba - mondta a Független Hírügynökségnek Kőfalvi István, a Markusovszky Kórház orvos-igazgatója. Hozzátette: kollégái az eset során nem hibáztak, és azt a megoldást választották, amelyik a legjobb volt a beteg számára.

Az intézményben összesen három, érsebész szakvizsgával rendelkező orvos dolgozik, közülük egy valóban szabadságon volt. A kórházban jelenleg két-három érsebész állás betöltetlen, ám az igazgató szerint ez nem okoz problémát az ellátásban.

A sérültet Győrben megműtötték és azóta is a kórház intenzív osztályán kezelik.

(FH)

Hozzászólások (1)

Cikkajánló

Kit kell oltani influenza ellen? -...

A kiemelt kockázati csoportokba tartozókat mindenképpen be kellene oltani? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember válaszol.

A COVID-19 fertőzésre rá lehet...

A COVID-19 és influenza együttes előfordulása viszonylag ritka, de nem kizárt. A felvetésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.