• Volt érsebész a szombathelyi kórházban

    Szerző: Független Hírügynökség

    Volt érsebész, és el is látta azt a beteget, akit még július 8-án szállítottak át Szombathelyről a győri kórházba - cáfolta a Magyar Nemzetben megjelent híreket a szombathelyi Markusovszky Kórház orvos-igazgatója.

    A lap hétfői számában azt állította, hogy egy baleset sérültjét azért kellett átszállítani Győrbe, mert a vasi megyeszékhelyen dolgozó egyetlen érsebész éppen szabadságon volt.

    A motoros július 8-án szenvedett balesetet a 86-os főúton, Szombathely közelében, ezért a Markusovszky Kórház sürgősségi központjába szállították. A Magyar Nemzet szerint az intézmény egyetlen érsebésze azon a napon éppen szabadságon volt, így nem tudta szakorvos ellátni a beteget, ezért kellett Győrbe küldeni.

    Hirdetés

    A sérültet megvizsgálta érsebész szakorvos, aki megállapította, hogy a beteg magasabb szintű ellátást igényel, ezért stabilizálták állapotát, majd helikopterrel átszállították a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba - mondta a Független Hírügynökségnek Kőfalvi István, a Markusovszky Kórház orvos-igazgatója. Hozzátette: kollégái az eset során nem hibáztak, és azt a megoldást választották, amelyik a legjobb volt a beteg számára.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az intézményben összesen három, érsebész szakvizsgával rendelkező orvos dolgozik, közülük egy valóban szabadságon volt. A kórházban jelenleg két-három érsebész állás betöltetlen, ám az igazgató szerint ez nem okoz problémát az ellátásban.

    A sérültet Győrben megműtötték és azóta is a kórház intenzív osztályán kezelik.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.07.15 08:35
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Nemzetközi viszonylatban Magyarországon háromszor annyi az amputáció!

    A magas és nem javuló amputációs arány mint az érelmeszesedés egyik végpontja a magyar egészségügy indikátora. Megfelelő statisztikai módszerekkel az EU egyéb országainak adataival összevetve a major amputációk száma kiemelkedően magas, közel háromszorosa más EU országok adataihoz képest.

    Szerkezetkész a szombathelyi Markusovszky Kórház épülő belgyógyászati tömbje

    Szerkezetkész a szombathelyi Markusovszky Kórház 6,3 milliárd forintos beruházással épülő új belgyógyászati tömbje.

    Fejlesztések a szombathelyi Markusovszky Kórház csecsemőosztályán

    Új orvosi műszerekkel gazdagodott a szombathelyi Markusovszky Kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztálya - közölte az MTI-vel a kórház főigazgatója.

    Magyarországon eddig egyedülálló vérnyomáscsökkentő műtétet végeztek a győri kórházban

    Szerdán végeztek Magyarországon először ballonkatéteres módszerrel vérnyomáscsökkentő beavatkozást - tájékoztatta a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház közleményben az MTI-t.

    Csaknem belehalt a műtétbe - beperli a kórházat

    Beperli a szombathelyi Markusovszky kórházat egy asszony, aki csaknem belehalt egy nyelőcsőtágító műtétbe. A nőnek egy daganatos betegség miatt szűkült össze a nyelőcsöve, egy tágítót helyeztek bele ezért. A beavatkozás után azonban az asszony nyelőcsöve levált a gyomorszájról.

    Halva született baba - a szülők szerint a kórház hibázott

    Szülőfájások közepette, gyalog küldtek át a szakrendelésről a szülészetre Szombathelyen egy nőt, akinél ráadásul koraszülés veszélyét állapították meg. Az újszülött már nem élt, amikor császármetszéssel világra segítették.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.