Volt érsebész a szombathelyi kórházban

Szerző: Független Hírügynökség

Volt érsebész, és el is látta azt a beteget, akit még július 8-án szállítottak át Szombathelyről a győri kórházba - cáfolta a Magyar Nemzetben megjelent híreket a szombathelyi Markusovszky Kórház orvos-igazgatója.

A lap hétfői számában azt állította, hogy egy baleset sérültjét azért kellett átszállítani Győrbe, mert a vasi megyeszékhelyen dolgozó egyetlen érsebész éppen szabadságon volt.

A motoros július 8-án szenvedett balesetet a 86-os főúton, Szombathely közelében, ezért a Markusovszky Kórház sürgősségi központjába szállították. A Magyar Nemzet szerint az intézmény egyetlen érsebésze azon a napon éppen szabadságon volt, így nem tudta szakorvos ellátni a beteget, ezért kellett Győrbe küldeni.

A sérültet megvizsgálta érsebész szakorvos, aki megállapította, hogy a beteg magasabb szintű ellátást igényel, ezért stabilizálták állapotát, majd helikopterrel átszállították a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba - mondta a Független Hírügynökségnek Kőfalvi István, a Markusovszky Kórház orvos-igazgatója. Hozzátette: kollégái az eset során nem hibáztak, és azt a megoldást választották, amelyik a legjobb volt a beteg számára.

Az intézményben összesen három, érsebész szakvizsgával rendelkező orvos dolgozik, közülük egy valóban szabadságon volt. A kórházban jelenleg két-három érsebész állás betöltetlen, ám az igazgató szerint ez nem okoz problémát az ellátásban.

A sérültet Győrben megműtötték és azóta is a kórház intenzív osztályán kezelik.

(FH)

Hozzászólások (1)

Cikkajánló

Maszkviselés Maszkviselés

A vakcináltaknak is ajánlott a maszkviselés a delta-variáns miatt.

Átoltottság: még a 75% is...

Az Egyesült Államokban szakértők arra számítanak, hogy a veszélyesebb delta variáns terjedése már most ősszel súlyos helyzetet idézhet elő, ha az...

A Semmelweis Egyetemen kapta meg az...

Jól van és elhagyhatta a Semmelweis Egyetem intenzív osztályát az egyéves, gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő Lili, aki az intézmény II....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.