• Kardiológiai rehabilitációs program indult Debrecenben

    Szerző: Debreceni Gyógyfürdő Kft.

    A fejlett országokban csaknem valamennyi szívbetegségben szenvedő, különösen a szívinfarktuson átesettek rehabilitációs programba kerülnek a heveny szakasz után. Hazánkban sajnos ez az arány fordított: a betegek döntő többsége nem jut rehabilitációhoz.

    Ezért nagy a jelentősége a Kenézy Gyula Kórház, valamint a DE KK Kardiológiai Klinika által 2015. áprilisban közösen indított rehabilitációs programnak, amely a felújított debreceni Aquaticum Termálfürdő területén kapott helyet.

    A háromhetes nappali program során a kardiológiai betegek megismerhetik betegségük kiváltó okait és megtanulhatják az egészséges életmód alapelveit: mozgás, táplálkozás, lelki harmónia. A cél az újabb roham kivédése és a teljes értékű élet visszaadása.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A résztvevőknek minden délelőtt foglalkozásokat tartanak, amelyekből 1-1 óra a szakorvos és szakasszisztens által felügyelt és gyógytornász által irányított torna, ezen kívül napi 3 órán keresztül pszichológus és dietetikus is foglalkozik velük, valamint minden nap 1 órás betegoktató előadásra is sor kerül. A kardiológiai foglalkozásokon kívül számos balneoterápiás kezelés is segítheti a páciensek mielőbbi gyógyulását. A rendelkezésre álló kezelések teljes repertoárjából a beteg számára engedélyezhető, optimális fürdőgyógyászati kezeléscsomagot a reumatológus a szakorvos kardiológussal történt konzultáció alapján állítja össze.

    Fontos hír az érintettek számára, hogy a Kenézy Gyula Kórház és az Aquaticum Termál & Wellness Hotel**** együttműködésének köszönhetően a program a bel- és külföldről rehabilitációra érkező vendégek számára is igénybe vehető, szállással, teljes panziós ellátással.

    Folyamatosan indulnak az újabb csoportok, várjuk minden kedves beteg érdeklődését!

    További információ:

    Szolnoki Krisztina: 20/661-6139
    Aquaticum Termálfürdő - I. emelet, 1-es tornaterem
    4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.

    (www.aquaticum.hu)

    Legutóbb frissült: 2015.05.20 18:37
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Prosztatagyulladás

    Prosztatagyulladás

    BOE - Kulcsár Flóra

    Már az első tünetek jelentkezésekor ajánlott felkeresni egy szakorvost.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Élet szívinfarktus után

    A félelem csak az egyike azoknak az érzelmeknek, amiket az infarktuson átesett beteg és családja megtapasztalhat. A szükséges kezelés mellett az életmódváltás és a betegség lelki feldolgozása is komoly kihívás.

    Mi mindenre hajlamosít a magas koleszterinszint?

    A magas koleszterinszint nagy rizikót jelent a szív- és érrendszeri megbetegedések szempontjából, és számos más társbetegség állapotát is ronthatja.

    Szívinfarktus és rehabilitáció

    A szívinfarktus korunk gyakori, életet veszélyeztető betegsége, mely sajnos sok aktív korú embert érint, akiknek minél hamarabb vissza kell térniük a munka világába. Az idősebb emberek minél teljesebb gyógyulása is nagyon fontos, hiszen nem mindegy, hogy önállóan tudja-e folytatni addigi életét, vagy mások segítségére szorul.

    Hogyan csökkenthető a koleszterinszint?

    A magas zsír- és koleszterinszinttel rendelkező pácienseknek mihamarabb életmódot kell váltani, alacsony zsírtartalmú ételeket kell fogyasztani, le kell mondani a dohányzásról, és sokat kell mozogni, hogy ezzel is csökkentsék a bejutó zsírok mennyiségét, valamint hogy elégessék a felesleget.

    Szexuális élet szívinfarktus után

    A szívinfarktuson átesni félelmetes élmény. Még akkor is, ha az orvosa azt mondja, minden rendben van, nem csoda, ha fél. A félelem azonban csak az egyike azoknak az érzelmeknek, amiket Ön és családja megtapasztalhat.

    Horkolás - Komoly betegség tünete is lehet

    A horkolás igazi rémálom lehet mind a horkoló, mind pedig az örökké kialvatlan párja számára. Egy kutatás szerint azonban nemcsak a kapcsolatokra veszélyes, hanem sokkal komolyabb egészségügyi kockázatot jelenthet, mint azt eddig gondoltuk.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.