Kardiológiai rehabilitációs program indult Debrecenben

Szerző: Debreceni Gyógyfürdő Kft.

A fejlett országokban csaknem valamennyi szívbetegségben szenvedő, különösen a szívinfarktuson átesettek rehabilitációs programba kerülnek a heveny szakasz után. Hazánkban sajnos ez az arány fordított: a betegek döntő többsége nem jut rehabilitációhoz.

Ezért nagy a jelentősége a Kenézy Gyula Kórház, valamint a DE KK Kardiológiai Klinika által 2015. áprilisban közösen indított rehabilitációs programnak, amely a felújított debreceni Aquaticum Termálfürdő területén kapott helyet.

A háromhetes nappali program során a kardiológiai betegek megismerhetik betegségük kiváltó okait és megtanulhatják az egészséges életmód alapelveit: mozgás, táplálkozás, lelki harmónia. A cél az újabb roham kivédése és a teljes értékű élet visszaadása.

A résztvevőknek minden délelőtt foglalkozásokat tartanak, amelyekből 1-1 óra a szakorvos és szakasszisztens által felügyelt és gyógytornász által irányított torna, ezen kívül napi 3 órán keresztül pszichológus és dietetikus is foglalkozik velük, valamint minden nap 1 órás betegoktató előadásra is sor kerül. A kardiológiai foglalkozásokon kívül számos balneoterápiás kezelés is segítheti a páciensek mielőbbi gyógyulását. A rendelkezésre álló kezelések teljes repertoárjából a beteg számára engedélyezhető, optimális fürdőgyógyászati kezeléscsomagot a reumatológus a szakorvos kardiológussal történt konzultáció alapján állítja össze.

Fontos hír az érintettek számára, hogy a Kenézy Gyula Kórház és az Aquaticum Termál & Wellness Hotel**** együttműködésének köszönhetően a program a bel- és külföldről rehabilitációra érkező vendégek számára is igénybe vehető, szállással, teljes panziós ellátással.

Folyamatosan indulnak az újabb csoportok, várjuk minden kedves beteg érdeklődését!

További információ:

Szolnoki Krisztina: 20/661-6139
Aquaticum Termálfürdő - I. emelet, 1-es tornaterem
4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.

(www.aquaticum.hu)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Angolkór Angolkór

A kóros D-vitamin-hiány tünetei, kezelése és megelőzése.

Milyen a maszk hatékonysága? -...

A lakosságot érdemes lenne általánosságban maszkhasználatra kötelezni? A felvetésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember adott választ.

Szívinfarktus és rehabilitáció

A szívinfarktus korunk gyakori, életet veszélyeztető betegsége, mely sajnos sok aktív korú embert érint, akiknek minél hamarabb vissza kell térniük...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.