• Kardiológiai rehabilitációs program indult Debrecenben

    Szerző: Debreceni Gyógyfürdő Kft.

    A fejlett országokban csaknem valamennyi szívbetegségben szenvedő, különösen a szívinfarktuson átesettek rehabilitációs programba kerülnek a heveny szakasz után. Hazánkban sajnos ez az arány fordított: a betegek döntő többsége nem jut rehabilitációhoz.

    Ezért nagy a jelentősége a Kenézy Gyula Kórház, valamint a DE KK Kardiológiai Klinika által 2015. áprilisban közösen indított rehabilitációs programnak, amely a felújított debreceni Aquaticum Termálfürdő területén kapott helyet.

    A háromhetes nappali program során a kardiológiai betegek megismerhetik betegségük kiváltó okait és megtanulhatják az egészséges életmód alapelveit: mozgás, táplálkozás, lelki harmónia. A cél az újabb roham kivédése és a teljes értékű élet visszaadása.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A résztvevőknek minden délelőtt foglalkozásokat tartanak, amelyekből 1-1 óra a szakorvos és szakasszisztens által felügyelt és gyógytornász által irányított torna, ezen kívül napi 3 órán keresztül pszichológus és dietetikus is foglalkozik velük, valamint minden nap 1 órás betegoktató előadásra is sor kerül. A kardiológiai foglalkozásokon kívül számos balneoterápiás kezelés is segítheti a páciensek mielőbbi gyógyulását. A rendelkezésre álló kezelések teljes repertoárjából a beteg számára engedélyezhető, optimális fürdőgyógyászati kezeléscsomagot a reumatológus a szakorvos kardiológussal történt konzultáció alapján állítja össze.

    Fontos hír az érintettek számára, hogy a Kenézy Gyula Kórház és az Aquaticum Termál & Wellness Hotel**** együttműködésének köszönhetően a program a bel- és külföldről rehabilitációra érkező vendégek számára is igénybe vehető, szállással, teljes panziós ellátással.

    Folyamatosan indulnak az újabb csoportok, várjuk minden kedves beteg érdeklődését!

    További információ:

    Szolnoki Krisztina: 20/661-6139
    Aquaticum Termálfürdő - I. emelet, 1-es tornaterem
    4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.

    (www.aquaticum.hu)

    Módosítva: 2015.05.20 18:37, Megjelenés: 2015.05.20 18:37
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Afta

    Afta

    Dr. Borsi-Lieber Katalin

    Mi okozza? Hogyan kezelhető? Hogyan előzhető meg a kiújulása?

    Memóriaromlás

    Memóriaromlás

    Dr. Kerekes Éva

    Mi okozhat memóriaromlást? Mit tehet, ha memóriaromlást tapasztal?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.