A járóbeteg-ellátás fejlesztése Debrecenben a rugalmas foglalkoztatás által

Szerző: dtmp.hu

A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet, az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program A munka és a magánélet összehangolását segítő munkahelyi kezdeményezések - Rugalmas munkahelyek című, TÁMOP-2.4.5-12/7jelű pályázatán 14 995 482 Forint támogatást nyert el 100 százalékos támogatási intenzitás mellett.

A projekt kiemelt célja volt a járóbeteg-ellátás kijelölt vezetésirányítási, betegút-menedzsmenti, betegadminisztrációs és dokumentációs folyamatainak fejlesztése, az ellátási forma és kapacitások optimalizálása. További cél volt a rugalmas munkakörök valamint az integrált ellátás-szervezési rendszer egymáshoz illesztése. A rugalmas foglalkoztatási formák kialakításának várható eredménye a szükséges kapacitás megteremtése az eredményes és magas színvonalú betegellátáshoz. A projekt fontos részét képezte a munka-magánélet közötti egyensúly biztosításának kialakítása, ezáltal a szervezet iránti elkötelezettség erősítése és a kulcsmunkatársak megtartása, elsősorban a betegellátásban dolgozó nők körében.

A projekt további lényeges eleme egy átfogó folyamatmenedzsment képzés lefolytatása volt, amelyen a tervezetteknek megfelelően 50 dolgozó vett részt. A négy napos képzésen bemutatásra és átültetésre kerültek a folyamat-optimalizációs elemek, mint például a vezetés-irányítási folyamatok (beleértve a beosztás-tervezést, nem tervezett helyettesítések problémakezelését), a betegút-menedzsment folyamatok (ide tartozik az előjegyzett és az irat nélkül jelentkező betegek, valamint sürgősségi betegek kezelése), és a betegadminisztrációs és dokumentációs folyamatok (magába foglalva a beteg elbocsátásának feltételeit, a kötelező ellenőrzési, archiválási tevékenységeket). Az eredmények tekintetében elmondható, hogy a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet sikeresen fejlesztette a dolgozók munkaidejének optimális szervezési és szakmai minőségi fejlesztését, valamint ehhez kapcsolódóan a munka és magánéletének összehangolását.

(dtmp.hu)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

NSAID NSAID

Mikor alkalmazhatóak a nemszteroid gyulladáscsökkentők, és mikor nem?

Mortons neuroma Mortons neuroma

Egészségtelen lábbelik viselése is okozhatja. Milyen tünetei lehetnek?

Emberéleteket és ezermilliárdokat...

A COVID-19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak a naprakész egészségügyi adatok a népegészségügyi...

Viszlát járvány vagy nincs menekvés...

Nem tűnt el, de már látjuk a fényt a koronavírus alagútja végén. Mégsem tehetünk úgy, mintha nem forgatta volna fel az életünket, és állítólag...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.