• A Debreceni Egészségfejlesztési Iroda projektjének megvalósítási időszaka hamarosan véget ér

    Szerző: dtmp.hu

    A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet 2013-ban vissza nem térítendő támogatást nyert a TÁMOP-6.1.2 Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód¬programok című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. Ennek köszönhetően létrehozta a debreceni Egészségfejlesztési Irodát (EFI), amely 2014 márciusában kezdte meg munkáját.

    Csökkentsük a cukorbetegség kockázatát gyermekeinknél is!

    A cukorbetegség világszerte egyre elterjedtebb. Gyermekeink életének első 1000 napjában sokat tehetünk azonban a betegség kockázatának csökkentéséért. Csökkentsük a cukorbetegség kockázatát gyermekeinknél is!>>

    A debreceni EFI 2015. március 26-án a Kossuth utca 1. szám alatt található Debreceni Belvárosi Művelődési Központban tartja 15 órától Szív-érrendszeri betegklubját, melynek vezetője Prof. Dr. Czuriga István PhD kardiológus professzor.

    Az előadás témája a cukorbetegek szív-érrendszeri kockázata. A téma kiemelt fontosságú, hiszen a cukorbetegségben szenvedők szív-érrendszeri megbetegedésének kockázata 2-5-ször magasabb, mint az egészséges anyagcseréjű emberek esetében.

    A cukorbetegek háromnegyede magas vérnyomásban szenved, és a szív-érrendszeri kockázatuk megegyezik azoknak a koszorúérbetegeknek a kockázatával, akiknek már volt szívinfarktusuk.

    Kell a dohány? - Most még könnyebb a leszokás!

    A cigarettáról lemondani nem egyszerű. Első lépés az elhatározás, ám a sikeres leszokáshoz kitartásra van szükség, amely sokszor legalább annyira nehéz – ha nem nehezebb – mint meghozni azt a döntést, hogy füstmentesen fogjuk folytatni az életünket. Az ingyenesen letölthető „Kell a dohány?” mobilalkalmazás megújult designnal, még testre szabottabb módon segíti a leszokni vágyó dohányosokat! Kell a dohány? - Most még könnyebb a leszokás!>>

    Hirdetés

    Vészhelyzet, elsősegély

    A debreceni EFI számos életmódváltást segítő programmal állt a debreceni lakosság rendelkezésére a projekt időszakában: havi rendszerességgel működő Szív-érrendszeri betegklub, Cukorbeteg-klub, Alkoholról és dohányzásról való leszokás támogatása, Idősklub, Szülőklub, valamint heti rendszerességgel működő Szív-érrendszeri rehabilitáció, Étrendi tanácsadás, Krízishelyzetűek önsegítő csoportja, Futóklub és Testmozgás-tanácsadás. A pályázat megvalósítási szakasza 2015. április 30-án lejár, melyet 3 év fenntartási időszak követ majd. Az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) intézményi hátteret biztosít a betegségmegelőzési, egészségfejlesztési tevékenységekhez oly módon, hogy aktívan működteti és integrálja az egészségfejlesztési tevékenységet végző szervezeteket. Hosszú távú célja a debreceni lakosság egészségi állapotának javítása. Az EFI a kistérség egészségfejlesztési feladataihoz rendelt újszerű intézményrendszeri elem. Működése lehetővé teszi az egészségfejlesztési tevékenység hatékonyságának és szakmai megalapozottságának javítását, a lakosság egészségi állapotának és az egészség-egyenlőtlenségek leküzdésének érdekében.

    Mindezekről további részleteket a 2015. március 26-án a Debreceni Belvárosi Művelődési Központban megrendezésre kerülő „Cukorbetegek szív-érrendszeri kockázata” című előadás keretén belül hallhatnak.

    Megtisztelő részvételükre feltétlenül számítunk!

    Az Egészségfejlesztési Iroda elérhetőségei:

    Weblap: www.efi.kenezykorhaz.hu

    Email: [email protected]

    Személyesen: 4026 Debrecen, Bethlen utca 11-17., Zöld szektor III. emelet 3042-es ajtó

    Nyitva tartás: Hétfőtől-Csütörtökig: 7:30-16:00

    Péntek: 7:30-13:30

    (dtmp.hu)

     

    Módosítva: 2015.03.24 11:59, Megjelenés: 2015.03.24 11:59
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    A ráncfeltöltés

    A ráncfeltöltés

    Dr. Csuth Ágnes

    A beavatkozás bár egyszerű, azért mégsem nem teljesen kockázatmentes.

    A kardioverzió

    A kardioverzió

    Dr. Molnár Dóra

    Olyan ritmuszavar, mely során a szív nem ritmusosan húzódik össze.

    Fény a teljes elszigeteltségben

    Valósághű virtuális ablakok teszik elviselhetőbbé a bezártságot a Debreceni Egyetem Onkoradiológiai Klinika sugárterápiás részlegének két ólomfalú kórtermében. Az izotópos terápiát kapó pajzsmirigydaganatos betegek napokat töltenek a sugárvédő falak között.

    Új helyen a felnőtt orvosi ügyelet Debrecenben

    Átvette a várostól az egészségügyi alapellátási feladatokat a Debreceni Egyetem, ezzel hazánkban elsőként jött létre egyetemi háttérrel működő, komplex intézeti alapellátó rendszer. A fejlesztés első lépéseként új, modernebb helyre költözik a felnőtt háziorvosi ügyelet.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.