• Otthon, kövéren - súlygondok a világban

    Szerző: Független Hírügynökség

    Itthon 150-200 ezerre becsülik a vészesen elhízottak számát. Ők már a lakást is nehezen hagyják el, egy kisebb bevásárlás emberfeletti erőfeszítést jelenthet nekik. Aki viszont akar, és a megfelelő szakemberhez kerül, lefogyhat - mondta a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke.

    Halmy Lászlónak volt olyan betege, aki 400 kilóról 116-ra fogyott le. Nemcsak itthon és Európában, hanem az egész világon gondot okoz, hogy egyre nő a kórosan elhízottak száma. A világon több mint 400 millió olyan ember él, akinek az úgynevezett BMI testtömegindexe meghaladja a 40-es értéket.

    Hirdetés

    Összehasonlításként: a normál testtömegindex 18,5-25-ig terjed. Szakértők szerint az extrém túlsúllyal küzdők számára a gyomorra felhelyezett szűkítőgyűrű lenne az egyik megoldás, de az állam csaknem két éve nem ad támogatást erre a vészesen elhízottaknál - olvasható a cikkben.

    Legutóbb frissült: 2008.07.10 08:44
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Az elhízott 2-es típusú diabéteszes betegek kezelése

    Az elhízás és a 2-es típusú diabétesz napjainkban az iparilag fejlett országok legjelentősebb népegészségügyi problémája, gyakoriságuk az elmúlt években járványszerűen emelkedett. A két betegség társulása igen gyakori. Az elhízottak jelentős részénél már észlelhető valamilyen metabolikus anyagcsere-eltérés, prediabétesz, diabétesz. A krónikus szövődmények, társbetegségek kialakulásának kockázata a két betegség társulása esetén összeadódik, tovább emelkedik.

    Megelőzhető az aranyér? - Az orvos válaszol

    Mivel lehet megelőzni az aranyér kialakulását? A családomban rajtam kívül mindenki küzd ezzel a problémával. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Mikor hizlal jobban az evés?

    Aki éjjel még egyszer a hűtőbe nyúl, súlyos következményekkel kell hogy számoljon - derítették ki amerikai kutatók. Az éjszakai evéstől, ugyanis sokkal jobban gyarapodik a súlyunk.

    A gyorsevőkre elhízás vár

    Háromszor akkora az elhízás veszélye, ha a komótos étkezés helyett az étel gyors befalását választjuk. Utóbbi esetében ugyanis jóval több ennivalót lapátolunk magunkba, mint amennyi szükséges lenne.

    5 centivel nagyobb hasbőség 15 százalékkal rövidíti az életet

    Az "úszógumi", vagyis a deréktáji zsírpárna drámai módon növeli a korai halál kockázatát, még akkor is, amikor valaki amúgy normális testsúlyú - derült ki egy minden eddiginél átfogóbb vizsgálatból. Erről a BBC brit közszolgálati hírportál számolt be csütörtökön.

    A kövér gyerekeknek 45 éves a nyaki ütőerük

    A kövér gyerekek és kamaszok nyaki ütőere olyan állapotban van, mint a középkorú felnőtteké, állapították meg amerikai kutatók. A Kansas városi egyetem kutatói és egy gyermekkórház orvosai ultrahanggal mérték a nyaki ütőér (carotis) falvastagságát.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.