• Öt elveszített szívbeteg

    Szerző: Független Hírügynökség

    Június második felében 44 szívbetegből öten meghaltak a Pécsi Tudományegyetem szívsebészeti klinikáján - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Papp Lajos, az intézmény igazgatója.

    Június második felében a költségvetési keret túllépése miatt tervezhető műtéteket halasztottak el. A szívsebész hozzátette: amióta július elejétől ismét saját programja szerint dolgozhat, senki sem halt meg.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Papp Lajos, aki korengedményes nyugdíjazását kérte, a lapnak cáfolta, hogy távozási szándéka mögött sértődöttség áll, miután nem sikerült privatizálni a klinikát. Mint mondta: ilyen szándéka sosem volt. A Pécsi Tudományegyetem rektora korábban azt mondta, hogy a szívsebészeti klinikán a halálozási statisztika nem romlott a megszorítások miatt.

    Gábriel Róbert azt is közölte, hogy Papp Lajos megnyilvánulásait már nem tudják tolerálni, ezért várják a nyugdíjazását.

    Legutóbb frissült: 2008.07.09 09:24
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Először végeztek egynapos csípőprotézis-műtétet Magyarországon

    Először végeztek egynapos csípőprotézis-műtétet Magyarországon, az operáció szerdán volt a Pécsi Tudományegyetem traumatológiai és kézsebészeti klinikáján - tájékoztatta a beavatkozást végző orvos az MTI-t csütörtökön.

    Speciális műtéttel mentettek meg egy veszélyeztetett ikerpárt Pécsen

    Egészségesen jött világra a napokban Pécsett az a veszélyeztetett ikerpár, amelynek tagjain júniusban - a magzatok 22 hetes korában - az anyaméhen belül végeztek el speciális életmentő műtétet a baranyai megyeszékhely szülészeti klinikáján - közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szerdán az MTI-vel.

    Könnyebb a gyógyulás együtt - Átadták az első hazai Ronald Szobákat a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján

    Magyarországon először Pécsett, a Gyermekgyógyászati Klinikán létesített családi szobákat a beteg gyermekek gyógyulását támogató Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány.

    Influenza - Látogatási tilalom több kórházban is

    Látogatási tilalmat rendeltek el a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ több osztályán. Látogatási tilalom lesz a miskolci megyei kórházban.

    Mérföldkőhöz érkezett a pécsi 400 ágyas klinika felújítása

    Ünnepélyesen is átadták a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ 400 ágyas klinikai tömbjének „A” és „C” szárnyát, valamint a Sürgősségi Betegellátó Osztályt.

    Pécsre került az idei Díj a Törődésért

    Csaknem hetven kórház közül idén a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája nyerte el a KRIO Intézet által alapított Díj a Törődésért elismerést. A leginkább mama- és bababarát szülészetek közti verseny második helyezettje a debreceni DEOEC Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika lett, megelőzve a miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórházat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.