Öt elveszített szívbeteg

Szerző: Független Hírügynökség

Június második felében 44 szívbetegből öten meghaltak a Pécsi Tudományegyetem szívsebészeti klinikáján - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Papp Lajos, az intézmény igazgatója.

Június második felében a költségvetési keret túllépése miatt tervezhető műtéteket halasztottak el. A szívsebész hozzátette: amióta július elejétől ismét saját programja szerint dolgozhat, senki sem halt meg.

Papp Lajos, aki korengedményes nyugdíjazását kérte, a lapnak cáfolta, hogy távozási szándéka mögött sértődöttség áll, miután nem sikerült privatizálni a klinikát. Mint mondta: ilyen szándéka sosem volt. A Pécsi Tudományegyetem rektora korábban azt mondta, hogy a szívsebészeti klinikán a halálozási statisztika nem romlott a megszorítások miatt.

Gábriel Róbert azt is közölte, hogy Papp Lajos megnyilvánulásait már nem tudják tolerálni, ezért várják a nyugdíjazását.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Pozitív HPV-diagnózis Pozitív HPV-diagnózis

A citológiai vizsgálatot rendszeresen ismételni kell. Mit tehetünk még? (x)

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Milyen típusú fogamzásgátló tabletta való nekem? - Töltse ki tesztünket! (x)

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.