Öt elveszített szívbeteg

Szerző: Független Hírügynökség

Június második felében 44 szívbetegből öten meghaltak a Pécsi Tudományegyetem szívsebészeti klinikáján - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Papp Lajos, az intézmény igazgatója.

Június második felében a költségvetési keret túllépése miatt tervezhető műtéteket halasztottak el. A szívsebész hozzátette: amióta július elejétől ismét saját programja szerint dolgozhat, senki sem halt meg.

Papp Lajos, aki korengedményes nyugdíjazását kérte, a lapnak cáfolta, hogy távozási szándéka mögött sértődöttség áll, miután nem sikerült privatizálni a klinikát. Mint mondta: ilyen szándéka sosem volt. A Pécsi Tudományegyetem rektora korábban azt mondta, hogy a szívsebészeti klinikán a halálozási statisztika nem romlott a megszorítások miatt.

Gábriel Róbert azt is közölte, hogy Papp Lajos megnyilvánulásait már nem tudják tolerálni, ezért várják a nyugdíjazását.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Miért érdemes oltakozni influenza...

A szövődményes influenza súlyos, esetenként halálos kockázatú betegség? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.