• Pécsre került az idei Díj a Törődésért

    Szerző: KRIO Intézet

    Csaknem hetven kórház közül idén a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája nyerte el a KRIO Intézet által alapított Díj a Törődésért elismerést. A leginkább mama- és bababarát szülészetek közti verseny második helyezettje a debreceni DEOEC Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika lett, megelőzve a miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórházat.

    Idén harmadik alkalommal adták át a Díj a Törődésért elismerést. A KRIO Intézet által alapított díj célja, hogy elismerje és felhívja a figyelmet a kiemelkedően mama- és bababarát szülészetekre, hiszen a várandósgondozás, a szülés és az azt követő kórházi ápolás időszaka meghatározó élmény az édesanyák számára. Az egészségügyi szakemberek viselkedése, hozzáállása is kitörölhetetlen emlék.

    Az idén a KRIO Intézetnél szerződést kötő ügyfelek tölthették ki a kérdőívet, amelynek segítségével megszületett a kórházakat, szülészeteket rangsoroló lista. Az anyák a szülés közben és a kórházi tartózkodás ideje alatt szerzett élményeik, tapasztalataik alapján értékeltek. Kérdéseket kaptak a dolgozók felkészültségére, segítőkészségére, az egészségügyi szolgáltatások minőségére vonatkozóan is.

    Hirdetés

    A több mint ezer válaszadó összesen 69 egészségügyi intézményt értékelt. Az első helyen végül a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája végzett. A második a debreceni DEOEC Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika lett, megelőzve a miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórházat. Az eddigi évek két kelet-magyarországi győztese után tehát idén egy nyugat-magyarországi kórházat választottak az édesanyák.

    „Fontos a jó példák elismerése, bemutatása, és az, hogy az intézetünkkel kapcsolatban álló kismamák kifejezhessék véleményüket azokról a hazai szülészetekről, ahol világra hozták gyermeküket” – mondja Dr. Balogh István, a KRIO Intézet tudományos igazgatója. „A díjjal kétmillió forint értékű tárgynyeremény is jár. Arról, hogy ez pontosan mi legyen, a kórház dönt majd. A KRIO Intézet célja az, hogy még színvonalasabb és biztonságosabb ellátást tegyen lehetővé a szülészet számára.”

    Az elismerés kapcsán Dr. Bódis József, a PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója kifejtette: „Mindig nagy öröm számunkra, ha az édesanyáktól pozitív visszacsatolás érkezik, hiszen a tőlük érkező dicséret, vagy épp kritika abszolút objektív mérce. Egyértelmű, hogy ez a teljes kollektíva sikere, ugyanis benne van a klinika valamennyi munkatársának fáradozása, a szülésznőktől az ápolókon át az orvosokig.”

    A Dél-dunántúli régió (Baranya, Somogy és Tolna megye) összes szülésének 38 százalékát a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján vezénylik le, évente közel háromezer baba látja meg itt a napvilágot.

    (KRIO Intézet -  Pécsi Tudományegyetem)

    Módosítva: 2014.12.22 22:41, Megjelenés: 2014.12.22 22:41
   • Cikkajánló

    Ha COVID-os a gyermek

    Ha COVID-os a gyermek

    Fazekas Erzsébet, újságíró

    Hogyan igazolja a szülő a hiányzást? A legfontosabb gyakorlati tudnivalók.

    Fontos tudni!

    Fontos tudni!

    koronavirus.gov.hu

    Péntektől kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken is.

    Müller Cecília: A koronavírus elleni védekezés alól senki nem vonhatja ki magát

    Közös felelősségünk, hogy mindenki a maga helyén védekezzen, ebből senki ki nem maradhat.

    Stagnál a vírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben

    Az ország nagy részén stagnál a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben - közölte a méréseket végző Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) főosztályvezetője.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.