• Katasztrófahelyzetben is fennmarad a kommunikáció

    Szerző: Magyar Vöröskereszt

    A katasztrófahelyzetben ideiglenes befogadó-helyre kényszerülő emberek a kritikus időszakban gyakran nem férnek hozzá vagy véglegesen elveszítik vagyontárgyaikat. A kiszolgáltatott helyzetet az elszigeteltség érzése fokozhatja. Erre ad választ a Magyar Vöröskereszt és a Telenor együttműködése révén bevezetett befogadó-helyi telekommunikációs hálózat.

    Új okostelefon-alkalmazás

    Az eltűnt személyek felkutatását segítő új okostelefon-alkalmazást mutattak be vasárnap, a mentőkutyák világnapján - közölte az MTI-vel a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága. Új okostelefon-alkalmazás segíti az eltűnt személyek felkutatását>>

    A Magyar Vöröskereszt katasztrófa-válaszadási munkájának része, hogy katasztrófa esetén az otthonukat elhagyni kényszerülő károsultakat szükség esetén ideiglenes befogadó helyeken szállásolja és látja el. A Telenor jóvoltából a Vöröskereszt korlátlan kimenő hívást és folyamatos elérhetőséget biztosító telefonokat helyez el befogadó-helyein, ezzel segítik a bajba jutott emberek és távoli családtagjaik közötti kommunikációt. A szolgáltatás és a készülékek a Telenor felajánlása, így a károsultak ingyenesen, a Magyar Vöröskereszt szakembereinek koordinálásával vehetik igénybe a szolgáltatást.

    A támogatást 2014 karácsonyára időzítette a Telenor, akivel a Magyar Vöröskereszt igen mozgalmas és tartalmas évet zár. A legnagyobb hazai humanitárius szervezet eszközparkja jelentősen kibővült, közel 200 eszközt állíthattak csatasorba a Telenor jóvoltából, köztük okostelefonokat, táblagépeket, laptopokat mobilinternet-routereket, hagyományos és strapabíró telefonokat is, természetesen Hipernet hozzáféréssel ellátva. Az eszközök mellett a Telenor segítségével új alkalmazásokat is bevezethetett a Vöröskereszt.

    Hirdetés

    A Mentőkutyák Világnapján debütált egy eltűnt-személy keresést támogató okostelefon-applikáció, amely a mentőcsapatok munkáját segíti, és lehetővé teszi, hogy a hozzájuk csatlakozó lelkes helyi magánszemélyek is szakszerű tagjaivá válhatnak a mentőalakulatnak, jelentősen növelve a szakértő csapat hatékonyságát. Az applikáció már idén több sikeres bevetésben segítette a szakembereket.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A nyári időszakban kiemelt szereppel bíró Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat (BESZ) a Telenor által biztosított mobileszközökkel, Hipernettel és egy okostelefonokon futtatható digitális esetnaplóval fejlesztette munkáját és tartották a kapcsolatot a szolgálatot teljesítő egységek között. A BESZ fiatal önkéntes szakemberei 3581 strandoló sérüléseit látták el a strandszezonban. Az új applikációval rögzített adatok alapján pontos statisztikák készültek, amely a szolgálat munkájának továbbfejlesztését segíti.

    A Telenor és a Magyar Vöröskereszt stratégiai együttműködése 2014-ben a Magyar Adományozói Fórum független zsűrijének értékelése alapján elnyerte „Közös értékteremtés” különdíját. A két szervezet együttműködése 2015-ben is folytatódik.

    (Magyar Vöröskereszt)

    Legutóbb frissült: 2014.12.19 11:59
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Menj orvoshoz! - A LEAP módszer alkalmazása

    A lelki egészséggel kapcsolatos kérdések kezelése gyakran nem egyszerű feladat. Ennek hátterében több tényező állhat: egyrészt vannak olyan betegségek, melyeknek velejárója a betegségbelátás hiánya, másrészt a betegek vagy családtagjaik illetlennek vagy akár sértőnek találhatják, ha a lelki egészséggel kapcsolatos témák szóba kerülnek.

    Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról

    Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Eltekintve az egyes régiók aktuális nemzetgazdasági, politikai irányvonalaitól, nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza?

    Átadták a Nekem Szól! Egészségértés díjat

    2017. december elsején adták át ünnepélyes keretek között az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete által alapított Nekem Szól! Egészségértés Díj 2017 pályázat díjait a Budapest Music Centerben. A fődíjat ezúttal az Országos Gerincgyógyászati Központ kapta meg.

    Tabutémák az orvosnál - Hogyan beszéljünk a szexuális problémáinkról?

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megfogalmazása szerint a szexuális egészség az általános egészség (testi, lelki és szociokulturális jó közérzet) megnyilvánulása a nemi életben. Ebből következik, hogy ha valakinek valamilyen szexuális panasza van, akkor elképzelhető, hogy az általános egészségével sincs minden rendben. De ne rohanjunk ennyire előre!

    Elindul a 2017-es balatoni elsősegélynyújtó szolgálat

    Pénteken indul a 2017-es balatoni elsősegélynyújtó szolgálat - jelentette be a Magyar Vöröskereszt főigazgatója egy budapesti sajtótájékoztatón.

    Az autizmus kialakulása - Íme a legújabb eredmények

    Az utóbbi évtizedekben meredeken emelkedett az autizmussal diagnosztizáltak száma, amit teljes egészében sem a nagyobb odafigyelés, sem a növekvő diagnosztikus pontosság nem magyaráz.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.