Ételt kérnek a legtöbben

Szerző: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

Mindennek örülnek a válságos körülmények között élő emberek, ám a létfenntartás alapvető eszközeire van a legnagyobb szükségük; elsősorban tartós élelmiszerre.

Sokaknak az étel a legnagyobb ajándék. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének és területi szervezeteinek irodáiba egyre több lét peremén élő ember – kispénzű sokgyermekes szülő vagy elmagányosodott, nincstelen idős ember – jelentkezik. Számuk idén is jóval nagyobb, mint az eddig beérkezett adomány, ezért szinte az utolsó percig fogadják a karácsonyi felajánlásokat a vöröskeresztes önkéntesek és munkatársak a megye 7 területi irodájában az alábbiak szerint.

Együtt az életért

Összefognak a Baltazár Dezső teret körülölelő intézmények és a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete az ünnepek alatt vérkészítményre szoruló emberekért.
Együtt az életért - adventi véradás a Kölcsey Központban>>

Elsősorban tartós élelmiszert, tisztító, tisztálkodási szereket és a közelgő karácsony alkalmából édességeket, játékokat, ajándékokat gyűjtenek a vöröskeresztes önkéntesek és munkatársak.

A Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének helyiségeiben december 22-ig gyűjtenek. Az irodában (Simonffy utca 44.) a nyitva tartási időben, hétfőtől csütörtökig 7.30 és 16 óra, pénteken 7.30 és 13.30 között, a Cegléd utca 6. szám alatti adománykezelő helyen hétfőn és pénteken 8-tól 12 óráig, szerdán 12-től 16-ig.

Hajdúböszörményben nem csak karácsony előtt, hanem két ünnep között is fogadják az adományokat – az itt hagyományos cipődobozos felajánlásokat is – a II. Rákóczi Ferenc utca 22. szám alatti irodában hétfőtől csütörtökig 7.30 és 16 óra, pénteken 7.30 és 13.30 között. A karácsony után érkező adományokat is kiosztják az év utolsó munkanapjain a vöröskeresztes önkéntesek és munkatársak.

December 24-ig, karácsonyig gyűjtenek a Magyar Vöröskereszt Hajdúszoboszló Területi Szervezetének segítői és alkalmazottai a Kossuth u. 9. szám alatt a megszokott nyitva tartási időben (hétfőtől csütörtökig 7.30 és 16 óra, pénteken 7.30 és 13.30 között).

A Balmazújváros területén a karácsonyi adományosztásokra december 19-ig várják a felajánlásokat a helyi vöröskeresztes irodában (Debreceni utca 12.) hétfőtől csütörtökig 7.30-tól 16 óráig, pénteken 7.30-tól 13.30-ig.

Karácsonyi adománygyűjtés

November 28-29-én közel 140 településen, 257 áruházban gyűjt karácsonyi adományokat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Teljesüljön idén minél több nélkülöző gyermek karácsonyi kívánsága! Az idei élelmiszerbank gyűjtés célját közel 3500 önkéntes összefogása segíti. Karácsonyi adománygyűjtés nélkülöző gyerekeknek>>

Hajdúnánáson a végéhez közeledik a városban és a vöröskeresztes területhez tartozó 7 településen élő nélkülözőknek szervezett gyűjtés: december 15-ig várják az adományokat a Dorogi utca 5. szám alatti irodában.

A Magyar Vöröskereszt berettyóújfalui és püspökladányi területén is közeleg az adományosztás. December 17-én 8 és 13 óra között fogadják az adományokat mind a két irodában; Berettyóújfaluban a Kálvin tér 5., Püspökladányban a Rákóczi u. 6. szám alatt.

Pénzadománnyal is segíthetnek a segítő szándékú emberek, a felajánlást a 10400339—00026562-00000009 bankszámlaszámra küldhetik.

Minden adomány számít

Sajnos azok a leghalkabbak, akiknek a legnagyobb szükségük van segítségre. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete és területi szervezetei ezért önkormányzatokkal, családsegítő szolgálatokkal, iskolákkal és civil szervezetekkel tartja a kapcsolatot.

(Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus - Orbán: Magyarország...

Magyarország technikailag készen áll a koronavírus elleni oltások tömeges és gyors beadására, amennyiben nagy mennyiségben érkezne vakcina az...

Merkely: folyamatosan oltják az...

December 26. délutánja óta folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat a koronavírus elleni vakcinákkal - mondta a Semmelweis Egyetem rektora az...

Műanyag kupak: neked apró szemét...

Szinte nincs olyan munkahely, iskola vagy óvoda az országban, ahol ne gyűjtenének műanyag kupakokat. Általában pedig nem is az osztálypénz...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.