Új, akadálymentes épületbe költözik a győri rehabilitációs hatóság

Szerző: Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság

Megkezdődött és a jövő év nyarán be is fejeződik a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv szakértői bizottságainak, valamint a másodfokon eljáró hatóságnak otthont adó, új létesítmény építése.

A fejlesztést az Európai Unió közel 387 millió forinttal támogatja. A győri projekt a megváltozott munkaképességű személyek komplex rehabilitációjának infrastrukturális feltételein javító 3,99 milliárd forintos, országos program része.

A Bem téri, kétemeletes, tetőtér-beépítéses, 865 négyzetméter hasznos alapterületű épületben nyolc vizsgálóhelyiség kialakítását tervezik. A felújított ingatlan a látás-, illetve a hallássérült, az értelmi fogyatékossággal élő és a mozgásukban korlátozott személyek számára egyaránt akadálymentes lesz.

Rehabilitáció

A 2012. január 1-jétől bevezetett rendszerben az egészségi állapot mértékét és nem a munkaképesség-csökkenést vagy az egészségkárosodás mértékét vizsgálják. Csak azok jogosultak ellátásra, akiknek az egészségi állapota 60 százalékos vagy ennél kisebb mértékű. Rehabilitáció - Mire számíthatnak a felülvizsgálaton?>>

A projekt során informatikai fejlesztésekre, új vizsgálóeszközök beszerzésére is sor kerül. A szolgáltatások színvonala az ügyfélkör speciális igényeihez igazodik majd. A Győr-Moson-Sopron megyei létesítmény felépítését és az eszközpark korszerűsítését az Európai Unió közel 387 millió forinttal támogatja.

Az európai uniós program keretében 17 megyeszékhelyen korszerűsítik a megyei rehabilitációs szakigazgatási szervek épületeit és felszereléseit, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervénél pedig informatikai, valamint vizsgálóeszközök beszerzését és fejlesztését tervezik. A beruházások értéke 40 millió és 390 millió forint között változik helyszínenként.

A „Komplex rehabilitációhoz szükséges infrastrukturális feltételek megteremtése” elnevezésű, TIOP 3.2.2-08/1-2008-0002-es azonosító számon nyilvántartott, kiemelt európai uniós projekt megvalósítását a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal, valamint a 18 érintett megyei kormányhivatal konzorciumban irányítja.

(Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Alváshiány Alváshiány

Összeadódik, de egyszerre nem pótolható. Mit tegyünk?

Miért érdemes oltakozni influenza...

A szövődményes influenza súlyos, esetenként halálos kockázatú betegség? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember...

COVID-19 elleni oltás után lehet...

Az egyszerre beadott vakcinák nem befolyásolják a kialakuló immunválaszokat. A kérdésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.