Napokon belül kormány előtt az új egészségbiztosítási koncepció

Szerző: Független Hírügynökség

Napokon belül a kormány elé kerül az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló új koncepció, amelyet az egészségügyi miniszter már benyújtott a kabinetnek - mondta Kökény Mihály egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

A Fidesz szerint már megint ugyanazt a hibát követi el az MSZP, mint a korábbi egészségbiztosítási törvénynél, egyeztetés nélkül, bizonytalanságot okozva a betegek és a szakmai szervezetek feje fölött akarnak dönteni.

Az új egészségbiztosítási javaslatokkal kapcsolatban Kökény Mihály annyit megerősített, hogy az intézkedések erősítik a regionalitást és a tervek szerint nagyobb döntési szabadságot kaphatnak a szerződéskötéseknél is az egészségbiztosítással foglalkozó regionális szervezetek. Nincs olyan javaslat amely társasági formává szervezné át a teljes egészségbiztosítást és nem igazak a drasztikus ágyszám csökkentésről szóló hírek sem - tette hozzá.

A Fidesz másodszor is ugyanazokat a hibákat véli felfedezni, vagyis hogy egyeztetés nélkül készülnek változtatásra. Szijjártó Péter szerint hiába ígérték meg korábban, hogy széleskörű egyeztetések lesznek, semmit nem tudni a tervezett változtatásokról, holott még az előző egészségügyi reform költségeivel sem számolt el a kormány, hiába szólította erre fel a Fidesz már két hónapja.

A legnagyobb ellenzéki párt csakis a szolidaritáson és nemzeti kockázatközösségen alapuló javaslatot tud támogatni - tette hozzá.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A változékony időjárás hatásai A változékony időjárás hatásai

Fronthatások, nyári meleg - Minden korosztály szervezetének megterhelő.

Utazás tömegközlekedéssel Utazás tömegközlekedéssel

Hogyan maradjon fitt hosszú utazáskor buszon vagy vonaton?

Így fizethetjük a magánellátást...

Évek óta tendencia Magyarországon a magánegészségügyi szektor bővülése, az elmúlt évben azonban ugrásszerű a növekedés. A magánegészségügyi...

Zárva lesznek a szak- és háziorvosi...

Pénteken zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi, fogorvosi és szakrendelők, valamint a védőnői tanácsadók is az egészségügyben...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.