Év végén már felszállhatnak a helikopterek

Szerző: Független Hírügynökség

Bemutatták a tervezett szentesi légimentő-bázis látványterveit a szentesi repülőtéren, kedden délelőtt. A tervek szerint még idén decemberben birtokba vehetik a mentőhelikopterek a csaknem 100 millió forintos beruházással épülő bázist.

Ha minden a tervek szerint halad, karácsonykor már felszállhatnak az első mentőhelikopterek a szentesi légimentő-bázisról. Magyar Anna a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: 29 települési és megyei önkormányzat több mint 40 millió forintot adott össze a légimentő-bázis felépítésére.

Ezek az önkormányzatok abban bíznak, hogy a közbeszerzési eljárás végeztével viszonylag gyorsan felépülhet a bázis. Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Bács-Kiskun megye területén 1,2 millió ember ellátását segítené a bázis. A térségre jellemző tanyás településszerkezet illetve az óriási átmenő forgalom egy átlagos hónapban 50-70 légimentést igényelne.

A kormány még tavaly augusztusban döntött arról, hogy a légimentés szempontjából lefedetlen Dél-Alföldi régióban Szentesen építik meg a hetedik bázist. Ezután az építés megkezdésére több hivatalos dátum is elhangzott: szó volt szeptemberről, majd novemberről, később 2008 húsvét is felmerült.

A legutóbbi hírek arról szóltak, hogy idén már biztos nem épül meg a szentesi légiment-bázis. Hétfőn aztán megjelent a bázis megépítésére felhívó közbeszerzési pályázat, amelyben a kiíró egyértelművé tette: a bázisnak decemberig kell felépülnie.

Túri Péter a Légimentő Kht. igazgatója elmondta: az építési engedélyek tavaly május 21. óta készen állnak, a tervek szerint egy modern, minden igényt kielégítő bázis épül Szentesen.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Bethesda: több, mint gyermekkórház

Minden szülő álma egy olyan gyógyító intézmény, ahogy minden a gyerekekről, a családról szól, ahol magas szakmai színvonalon, közösségben...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.