• Közösen a betegségek ellen

    Szerző: Debreceni Egyetem

    Szakmai csereprogramokban és kutatásokban is együttműködik a jövőben az Általános Orvostudományi Kar és a Thomas Jefferson Egyetem.

    A két intézmény közötti megállapodást kedden írták alá a Debreceni Egyetemen. Mátyus László dékán a szerződés ünnepélyes aláíráskor kiemelte: a tudományos együttműködés részeként tervezik, hogy amerikai és európai uniós pályázatokon közösen vesznek részt, és az Általános Orvostudományi Kar mellett más karokra is kiterjesztik a közös munkát.

    Hirdetés

    Közös a felelősséggel a halálos betegségek ellen

    A Thomas Jefferson Egyetem képzési szerkezete nagyon hasonló a Debreceni Egyeteméhez. Az amerikai intézményben is működik többek között gyógyszerésztudományi és népegészségügyi kar, valamint diplomás ápoló képzésük is van. A 29 egészségügyi ellátó intézményt is magába foglaló philadelphiai egyetemen évente 250 orvostanhallgató kezdi meg tanulmányait.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Richard G. Pestell, a Thomas Jefferson Egyetem Sidney Kimmel Cancer Center igazgatója hozzátette: kutató és gyakorló orvosként kiemelt feladatának érzi, hogy az embereket segítse. A magyarok és az amerikaiak hasonló egészségügyi problémákkal küzdenek, sokan veszítik életüket kardiovaszkuláris, daganatos és a fertőző betegségekben.

    A professzor elmondta, hogy egy vezető magyar és egy vezető amerikai egyetem kötött most egymással megállapodást, ezért közös a felelősség, hogy a halálos betegségek ellen együtt vegyék fel a harcot.

    (Debreceni Egyetem)

    Legutóbb frissült: 2014.10.30 01:43
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Étkezési nehézségek a rákkezelés idején - Jó tanácsok betegeknek

    Amennyiben rosszindulatú daganatos betegséggel diagnosztizálták, az étrendjére való odafigyelés a terápia fontos részét képezi. A kiegyensúlyozott és az állapotának megfelelő étrend ugyanis hatással lehet a kezelési módszerek (műtét, kemoterápia, sugárkezelés) által okozott mellékhatások mértékére (természetesen csökkentve azokat), emellett a megfelelő tápanyag- és energiaellátás megkönnyíti a felépülést is.

    Molekuláris diagnosztika - Hogyan zajlik a vizsgálat?

    A molekuláris diagnosztikai vizsgálatok napjainkban egyre meghatározóbb tényezővé kezdenek válni. A nemzetközi irányelveknek megfelelően számos daganattípus kezelésénél elengedhetetlen ez a típusú vizsgálat, ugyanakkor molekuláris vizsgálatokat használunk nem daganatos megbetegedések esetén is.

    Mikor fejeződik be az aktív onkológiai ellátás?

    Mit jelent az aktív onkológiai ellátás? Mikor fejeződik be és milyen lehetőségeink vannak ezek után? Cikkünk többek között ezen kérdésekre keresi a választ.

    Hogyan dolgozzam fel az eredménytelen rákterápiát?

    Sohasem könnyű feldolgoznunk, ha egy orvos által kiírt rákterápia, amelybe minden gyógyulásba vetett reményünket fektettük, nem a vártnak megfelelő eredménnyel zárul. Mi azonban mégis megpróbálunk támpontokat adni eme súlyos probléma kezeléséhez.

    Jellegzetes nyári betegségek - Így előzze meg őket

    Jóllehet, a nyár a kikapcsolódás, a felhőtlen pihenés időszaka, néhány kórkép ebben az időszakban is borússá teheti a vakációt - az egyébként egészséges egyéneknél is. A leggyakoribb, a vakációzók kikapcsolódását megzavaró betegségek a hasmenéses kórképek, valamint az alsó húgyúti fertőzések. Ezek megelőzése kellemetlen napoktól óvja meg a pihenni vágyókat.

    Tbc-t mutattak ki egy pécsi egyetemistánál

    Fertőző tüdőtuberkulózist mutattak ki Pécsett egy egyetemi hallgatónál, akit a pozitív vizsgálati eredményt követően azonnal elkülönítettek, és megkezdték gyógyítását.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Tartson velünk az emeletre
    A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
    Olajozott fültisztítás
    A túlzott fülzsír termelődése fülzsírdugó kialakulásához vezethet. (x)
    A ginzeng és ginkgó hatása
    Javítja a memóriát és az agyi vérkeringést. Gyógyszer nem csak időseknek. (x)
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások