• Ismét korlátozás nélkül iható a vezetékes víz Dunaföldváron

    Szerző: MTI

    Ismét korlátozás nélkül iható a vezetékes ivóvíz Dunaföldváron, ahol múlt csütörtökön bakteriális szennyeződés miatt a népegészségügyi szervezet korlátozta a vízfogyasztást.

    A szolgáltató Mezőföldvíz Kft.-nek a város honlapján közzétett tájékoztatója szerint megszűnt a coliform baktérium által okozott szennyezés, így a vezetékes víz a Tolna megyei tisztifőorvos döntése szerint ivásra és főzésre is használható.

    Hirdetés

    "A laboratóriumi vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy már a szennyezéssel érintett közkifolyókból vételezett ivóvíz mikrobiológiai minősége is megfelel a jogszabály előírásainak" - írták.

    A korlátozás ideje alatt a településre az önkormányzat és a szolgáltató a Fejér megyei Baracsról szállított egészséges ivóvizet, a dunaföldváriak a város tizenhárom pontján juthattak hozzá.

    Rákot okoz az arzénos ivóvíz

    Számos településen a víz arzéntartalma jóval magasabb, mint az Európai Uniós határérték. A vizek arzéntartalma nem lett magasabb, mindössze a szabályozás változott. Rákot okoz az arzénos ivóvíz>>

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2014.10.07 14:29
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Baktérium okozta a tömeges megbetegedéseket

    Az első vizsgálati eredmények alapján Campylobacter nevű baktérium okozta a hányással, hasmenéssel, magas lázzal járó tömeges megbetegedéseket Domoszlón és Kisnánán.

    Iszik Ön eleget? Amit a folyadékfogyasztásról tudni kell!

    Az egészséges táplálkozás egyre nagyobb hangsúlyt kap mindennapi életünkben. A korszerű, kiegyensúlyozott étkezésen belül a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztásra is érdemes figyelmet fordítani, különösen a meleg, nyári időszakban.

    A klímaváltozás és a nem megfelelő higiénia milliók vízbiztonságát veszélyezteti

    A cél, hogy milliók számára biztonságos mennyiségű és minőségű vizet juttassunk, még nagyobb kihívás lesz a jövőben a klímaváltozás miatt, amely a szárazsággal, az árvízzel sújtott és a veszélyeztetett területeken élő több milliónyi gyermek vízellátását és vízbiztonságát fenyegeti.

    Ma van a víz világnapja - Miért fontos az egészséges, jó minőségű ivóvíz?

    Március 22-e a víz világnapja. Ezen a napon felhívjuk a figyelmet arra, hogy az egészséges, jó ivóvizet kincsnek, értéknek kell tekinteni, hiszen a megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvíz elengedhetetlen az egészséges emberi szervezet számára.

    Bakteriális fertőzés miatt nem iható a vezetékes víz Dunaföldváron

    Átmenetileg nem iható a vezetékes víz Dunaföldváron, baktérium okozta szennyeződés miatt vezettek be korlátozást - közölte Horváth Zsolt, a település polgármestere csütörtökön az MTI-vel.

    Nincs pánik és nincs megbetegedés az ivóvíz miatt

    Cáfolta Tiszacsege polgármestere vasárnap este az MTI érdeklődésére, hogy pánik lenne a faluban fertőzött ivóvíz fogyasztása miatt, és eddig egyetlen megbetegedésről sincs tudomásuk. Az ügyeletes orvos vasárnap este nem talált beteget.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.