Ismét extrém UV-B sugárzás várható

Szerző: Független Hírügynökség

Az ország teljes területén extrém erős lesz az UV-B sugárzás hétfőn is. Normál bőrtípusnál már 15 perc napon tartózkodás után is bőrpír keletkezhet.

Vasárnap után hétfőn is a várható 8,3-as kategóriájú sugárzás miatt 11 és 15 óra között feltétlenül árnyékos helyen kell tartózkodni. Ha valaki mégis kénytelen napon lenni, mindenképpen használjon széles karimájú kalapot, erős fényvédő krémet és UV-szűrővel ellátott napszemüveget. A melegben sok folyadékot kell fogyasztani, és fokozottabban kell óvni a gyermekeket a káros sugárzástól - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az OMSZ május elsejétől jelzi előre, hogyha erős UV-sugárzás várható. Ha érdekli, mi a teendő tartós kánikula esetén, melyek a hőguta tünetei, illetve melyek az UV-sugárzás lehetséges hatásai , akkor olvassa el cikkeinket ezekben a témákban.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus - Orbán: Magyarország...

Magyarország technikailag készen áll a koronavírus elleni oltások tömeges és gyors beadására, amennyiben nagy mennyiségben érkezne vakcina az...

Merkely: folyamatosan oltják az...

December 26. délutánja óta folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat a koronavírus elleni vakcinákkal - mondta a Semmelweis Egyetem rektora az...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.