• Elkészült az egészségbiztosítás legújabb koncepciója

    Szerző: Független Hírügynökség

    Benyújtotta a kormánynak az egészségbiztosítási reform új koncepcióját az egészségügyi miniszter, amelyet várhatóan jövő héten tárgyal a kabinet - írja a Népszava.

    A lap úgy tudja, az új koncepció arra épül, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szolgáltatás vásárló szerepét erősítsék, és nagyobb döntési szabadságot kapjon abban, hogy melyik intézménnyel köt szerződést például a sebészeti vagy szülészeti ellátásra.

    Hirdetés

    A lap szerint a tervek között szerepel az is, hogy bizonyos területeken akár magáncéggel is szerződhet az OEP, ha jobb minőségű szolgáltatást ad, mint a közintézmény. Az MSZP nem mondott le arról a korábbi tervről sem, hogy hét régióban jöjjenek létre az állami pénztárak.

    Módosítva: 2008.06.28 08:23, Megjelenés: 2008.06.28 08:23
   • Cikkajánló

    Influenza

    Influenza

    Dr. Gócs Viktor

    Milyen tünetekkel jár az influenza? Hogyan kell kezelni? Milyen szövődményei lehetnek?

    Portré

    Portré

    Balogh Mária, újságíró

    A beteg java a legfőbb törvény! - Dr. Major Tamás, nőgyógyásszal beszélgettünk.

    Koronavírus - Oroszországban a vakcinagyártó szerint novemberben megkezdődhet a tömeges védőoltás

    November végén megkezdődhet a COVID-19 elleni tömeges védőoltás Oroszországban - jelentette be Vaszilij Ignatyjev, a Szputnyik V elnevezésű első orosz vakcinát gyártó R-Pharm gyógyszergyár vezérigazgatója kedden egy moszkvai innovációs fórumon.

    Koronavírus: egy hiba miatt holnap megugorhat a fertőzöttek száma Magyarországon

    Nő a koronavírussal fertőzöttek és a betegségben elhunytak száma is Magyarországon, már az elvégzett tesztek több mint 15 százaléka pozitív eredményt adott, mindezek alapján úgy tűnik, a járvány elszabadult - adta hírül a portfolio.hu.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.