Elkészült az egészségbiztosítás legújabb koncepciója

Szerző: Független Hírügynökség

Benyújtotta a kormánynak az egészségbiztosítási reform új koncepcióját az egészségügyi miniszter, amelyet várhatóan jövő héten tárgyal a kabinet - írja a Népszava.

A lap úgy tudja, az új koncepció arra épül, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szolgáltatás vásárló szerepét erősítsék, és nagyobb döntési szabadságot kapjon abban, hogy melyik intézménnyel köt szerződést például a sebészeti vagy szülészeti ellátásra.

A lap szerint a tervek között szerepel az is, hogy bizonyos területeken akár magáncéggel is szerződhet az OEP, ha jobb minőségű szolgáltatást ad, mint a közintézmény. Az MSZP nem mondott le arról a korábbi tervről sem, hogy hét régióban jöjjenek létre az állami pénztárak.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Tudásteszt Tudásteszt

Ön felismeri a lisztérzékenység jeleit? Töltse ki tudástesztünket.

A vaspótlás lépcsőfokai A vaspótlás lépcsőfokai

Ha nem kezelik még idejében, a vashiány egyre fokozottabbá válik.

Emberéleteket és ezermilliárdokat...

A COVID-19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak a naprakész egészségügyi adatok a népegészségügyi...

Viszlát járvány vagy nincs menekvés...

Nem tűnt el, de már látjuk a fényt a koronavírus alagútja végén. Mégsem tehetünk úgy, mintha nem forgatta volna fel az életünket, és állítólag...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.