Elkészült az egészségbiztosítás legújabb koncepciója

Szerző: Független Hírügynökség

Benyújtotta a kormánynak az egészségbiztosítási reform új koncepcióját az egészségügyi miniszter, amelyet várhatóan jövő héten tárgyal a kabinet - írja a Népszava.

A lap úgy tudja, az új koncepció arra épül, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szolgáltatás vásárló szerepét erősítsék, és nagyobb döntési szabadságot kapjon abban, hogy melyik intézménnyel köt szerződést például a sebészeti vagy szülészeti ellátásra.

A lap szerint a tervek között szerepel az is, hogy bizonyos területeken akár magáncéggel is szerződhet az OEP, ha jobb minőségű szolgáltatást ad, mint a közintézmény. Az MSZP nem mondott le arról a korábbi tervről sem, hogy hét régióban jöjjenek létre az állami pénztárak.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

COVID-19 elleni oltás után lehet...

Az egyszerre beadott vakcinák nem befolyásolják a kialakuló immunválaszokat. A kérdésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.

Kit kell oltani influenza ellen? -...

A kiemelt kockázati csoportokba tartozókat mindenképpen be kellene oltani? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember válaszol.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.