Ma van a Kábítószerellenes Világnap

Szerző: Független Hírügynökség

Június 26-a 1987 óta Kábítószer-ellenes Világnap. '87-ben ugyanis ezen a napon deklarálták a témában tartott ENSZ konferencián, hogy a kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében a nemzetek összefogására, a kereslet- és kínálatcsökkentés egyensúlyára épülő beavatkozásokra van szükség.

Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalának (UNODC) idei üzenete, illetve szlogenje: "A drog uralja az életed? A te életed, a te közösséged - nincs helye a drognak."

Hazánkban immár hetedik éve szervez a világnaphoz kapcsolódó kábítószer-ellenes rendezvényeket, konferenciákat, illetve családi programokat a szociális minisztérium, csaknem egy héten keresztül.

A programsorozat a kábítószer-probléma kezelésének társadalmi tudatosságát kívánja elősegíteni, s emellett célja, hogy a kábítószer-fogyasztás témaköréről minél több információt juttasson el a szülőkhöz, nagyszülőkhöz, pedagógusokhoz, a fiatalok számára pedig pozitív alternatívákat mutasson fel a szerhasználattal szemben.

Csütörtökön a hagyományos programok mellett egy különleges találmányt is bemutatnak Budapesten. A biorezonancia mérésen alapuló "Droglátó" szerkezet tíz különböző kábítószer (cannabis, Amphetamin, LSD, kokain, heroin, MDMA, varázsgomba, methamphetamine, ketamin, GHB) hatását képes felismerni és láthatóvá tenni az emberi szervezetben.

A szervezetünkbe kerülő káros anyagnak ugyanis saját rezgésmintázata van, amit a normál rezgésű sejtektől képes elkülöníteni a szerkezet. Holló János feltaláló az elmúlt tíz évben több, mint ezer mérést végzett drogonként - bővebb információ a www.droglato.com-on.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Pozitív HPV-diagnózis Pozitív HPV-diagnózis

A citológiai vizsgálatot rendszeresen ismételni kell. Mit tehetünk még? (x)

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Milyen típusú fogamzásgátló tabletta való nekem? - Töltse ki tesztünket! (x)

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

A kamaszkori drogfogyasztás...

Ne hagyja figyelmen kívül a kamaszkori droghasználat figyelmeztető jeleit. Ha a lentebb felsorolt jelek közül ugyanabban az időperiódusban legalább...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.