Ma van a Kábítószerellenes Világnap

Szerző: Független Hírügynökség

Június 26-a 1987 óta Kábítószer-ellenes Világnap. '87-ben ugyanis ezen a napon deklarálták a témában tartott ENSZ konferencián, hogy a kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében a nemzetek összefogására, a kereslet- és kínálatcsökkentés egyensúlyára épülő beavatkozásokra van szükség.

Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalának (UNODC) idei üzenete, illetve szlogenje: "A drog uralja az életed? A te életed, a te közösséged - nincs helye a drognak."

Hazánkban immár hetedik éve szervez a világnaphoz kapcsolódó kábítószer-ellenes rendezvényeket, konferenciákat, illetve családi programokat a szociális minisztérium, csaknem egy héten keresztül.

A programsorozat a kábítószer-probléma kezelésének társadalmi tudatosságát kívánja elősegíteni, s emellett célja, hogy a kábítószer-fogyasztás témaköréről minél több információt juttasson el a szülőkhöz, nagyszülőkhöz, pedagógusokhoz, a fiatalok számára pedig pozitív alternatívákat mutasson fel a szerhasználattal szemben.

Csütörtökön a hagyományos programok mellett egy különleges találmányt is bemutatnak Budapesten. A biorezonancia mérésen alapuló "Droglátó" szerkezet tíz különböző kábítószer (cannabis, Amphetamin, LSD, kokain, heroin, MDMA, varázsgomba, methamphetamine, ketamin, GHB) hatását képes felismerni és láthatóvá tenni az emberi szervezetben.

A szervezetünkbe kerülő káros anyagnak ugyanis saját rezgésmintázata van, amit a normál rezgésű sejtektől képes elkülöníteni a szerkezet. Holló János feltaláló az elmúlt tíz évben több, mint ezer mérést végzett drogonként - bővebb információ a www.droglato.com-on.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Kit kell oltani influenza ellen? -...

A kiemelt kockázati csoportokba tartozókat mindenképpen be kellene oltani? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember válaszol.

A COVID-19 fertőzésre rá lehet...

A COVID-19 és influenza együttes előfordulása viszonylag ritka, de nem kizárt. A felvetésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.

A kamaszkori drogfogyasztás...

Ne hagyja figyelmen kívül a kamaszkori droghasználat figyelmeztető jeleit. Ha a lentebb felsorolt jelek közül ugyanabban az időperiódusban legalább...

Törvénykerülő dizájner drogok

A dizájner drogok olyan vegyületek, amelyeket a kábítószerlistán szereplő tiltott anyagok apró változtatásaival állítanak elő. A kémiai szerkezet...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.