Személyre szabott egészségtanácsok - Mindenkit vár az EFI

Szerző: WEBBeteg

Az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) egy új szolgáltatási forma az egészségfejlesztés területén. A szolgáltatások igénybevételéhez nem szükséges sem beutaló, sem TAJ-kártya.

2014. június 30-án sajtónyilvános eseményt tartott A debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája. Az érdeklődők személyes szűrésen vehettek részt, melynek során az egyén koleszterin- és vércukorszintjét, vérnyomását és testzsír-százalékát mérve személyre szóló orvosi véleményt kaphattak Pellei Éva ápolási igazgatótól, Kobzos Erzsébet dietetikus pedig étrendi tanácsot adott.

Az EFI.ben elérhető szolgáltatások igénybevételéhez nem szükséges sem beutaló, sem TAJ-kártya.

Hol működnek?

Kapcsolat

Egészségfejlesztési Iroda Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet
4026 Debrecen, Bethlen u. 11-17. Zöld szektor III. emelet 3042-es szoba
Nyitva tartás: Hétfőtől - Csütörtökig 7:30-16:00 óráig Péntek: 7:30-13:30

Kistérségenként egy-egy EFI működik. Debrecenben a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Bethlen utcai épületének 3. emeletén működik az EFI.

Kik dolgoznak az EFI-ben?

Az EFI iroda munkatársai, tanácsadói: orvosok, pszichológusok, védőnők, népegészségügyi felügyelő, népegészségügyi ellenőr, egészségfejlesztési szakirányú végzettséggel rendelkező szakember, diplomás ápoló, OKJ-s ápoló, dietetikus, rekreációs szakember, sportoktató, gyógytornász.

Mikor érdemes felkeresni az EFI-t?

Ha Ön vagy családtagja: - szűrési programon szeretne részt venni, - egyéni tanácsadást kér, - információkat szeretne országos vagy helyi egészségprogramokról.

EFI Klubok

Az Egészségfejlesztési Iroda keretében számos klubfoglalkozás működik, amelyek nyitottak minden érdeklődő részére! Látogasson el Ön is!

Alkoholleszokás támogatása, önsegítő csoport

A csoport célcsoportja a leszokás gondolatát fontolgató és már valamilyen kezelés utáni absztinenciát elért szenvedélybetegek, valamint a problémás ivók, akik motiváltak alkoholfogyasztási szokásaik változtatásában.

Cukorbeteg klub

A havonta tartott klubfoglalkozások célja, hogy segítsék a cukorbetegek életét, a lehető legjobb életminőség kialakításában; pszichés támogatás nyújtása a betegségtudattal való megküzdésben, és információ nyújtása a betegségről, kezeléséről, szövődményeiről, mindez tapasztalatcserével.

Dohányzásról való leszokás támogatása

A havonta tartott klubfoglalkozások célja a leszokás iránti motiváció erősítése, leszokás támogatással kapcsolatos ismeretek bővítése, hatékony segítségnyújtás a leszokásban.

Egészséges életmód klub

Magas kockázatúak, elsősorban cukorbetegek, szív-érrendszeri betegek, elhízottak, valamint az étrendjükön változtatni kívánó átlagos kockázatúak számára könnyen elérhető életmód tanácsadást biztosítunk. A tanácsadás keretébe két tevékenység tartozik: egy dietetikus által vezetett egyéni és igény szerint kiscsoportos tanácsadás, valamint egy gyógytornász által vezetett egyéni és igény szerint kiscsoportos tanácsadás.

Idősek közösségben tartása: klubtevékenység Az idősek klubjának célja, hogy segítsük az idős embereket közösségekben tartani, annak érdekében, hogy lehetőség szerint életük végéig aktív résztvevői maradjanak szűkebb és tágabb környezetüknek.

Krízishelyzetűek önsegítő csoportja

Az önsegítő klubok célja, hogy a krízis helyzetbe kerülő személy időben segítségnyújtást kaphasson. Krízisállapot alatt olyan helyzetet értünk, amikor külső események hatására lélektanilag kritikus állapot alakul ki. A kritikus állapotban sokat segíthet egy önsegítő csoportban való részvétel.

Szív-érrendszeri betegklub

A havonta tartott klubfoglalkozások célja, hogy segítsék a szív-érrendszeri betegségben szenvedők életét, a lehető legjobb életminőség kialakításában, információ nyújtása a betegségről, kezeléséről, szövődményeiről, és a tapasztalatcsere lehetőségének biztosítása.

Szülő klub

A havonta tartott klubfoglalkozások célja a segítség nyújtás a szülők részére a kisgyermek életszakaszainak sajátosságairól, információ nyújtása a különböző gyermekkorban előforduló problémákról, nehézségekről, valamint a szülők egymás közti tapasztalatcsere lehetőségének biztosítása.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A változékony időjárás hatásai A változékony időjárás hatásai

Fronthatások, nyári meleg - Minden korosztály szervezetének megterhelő.

Utazás tömegközlekedéssel Utazás tömegközlekedéssel

Hogyan maradjon fitt hosszú utazáskor buszon vagy vonaton?

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.