• Fejlesztéssel és rugalmas foglalkoztatással a jobb irányításért

    Szerző: dtmp.hu

    Sikerrel zárult a Kenézy Kórház képzési programja. A konstrukció keretében lehetőség nyílt a Kórházban a foglalkoztatás rugalmasságát úgy növelni, hogy az érdemben hozzájáruljon a munka és a magánélet összeegyeztetésének elősegítéséhez.

    A programban résztvevők azok voltak, akik jelenleg vagy a jövőben rugalmas munkavégzést fognak folytatni, ezáltal közvetlen módon vesznek részt a fejlesztésben; és „behozzák” a munkaszervezési, munkavégzési – gyakorlati – praktikákat, a rugalmas foglalkoztatás lehetőségeit.

    Hirdetés
    A támogatásról

    A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet, az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „A munka és a magánélet összehangolását segítő munkahelyi kezdeményezések” című, TÁMOP-2.4.5-12/7 jelű pályázatán 14.995.482 Ft támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett.

    A pályázat négy meghatározott feladat ellátására biztosította a támogatást. A projekt a „helyzet-és szükségletfelmérés” modullal kezdődött, melyből kiderült, hogy melyek azok a folyamatok, melyek hatékonysága a résztvevők szerint kritikusak, és melyek fejlesztése indokolt. Ebből adódóan a gazdasági, kontrolling és jogi tevékenységek elemzésére és a rugalmas foglalkoztatásra vonatkozó előzetes igényfelmérés megvalósítására helyeződött a hangsúly.

    Ezután indult a „Folyamati és szolgáltatási jellemzők újragondolása” egység, melynek legfontosabb tapasztalata, hogy a kritikusnak minősített folyamatok hatékonysága javítható, s az ennek megfelelő fejlesztési javaslatok meg is születtek. Ezt követte a „rugalmas foglalkoztatás kialakítása” tanácsadási egység, mely során a résztvevők feltárták azokat a munkaköröket, ahol a projekt végén a rugalmas foglalkoztatás értelmezhető, illetve a funkcionális egységekben azon területeket, ahol további munkakörök vonhatók be a rugalmas foglalkoztatásba. Végül két képzési programelemet magába foglaló oktató és tájékoztató nappal zárult a fejlesztés.

    A programban résztvevő közép- és felsővezetők, valamint a kijelölt funkcionális területek folyamatai által érintettek elmondták, hogy a projekt sikereként könnyebb a munkaszervezés szervezeti és munkavégzési megvalósítása, a vezetőség támogatja az ilyen irányú elképzeléseket, hiszen ez pozitívan befolyásolja a munkavállalók magánéletének és a munkájának kapcsolatát, összehangolását.

    (DTMP)

    Módosítva: 2014.06.25 08:33, Megjelenés: 2014.06.25 08:33
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Afta

    Afta

    Dr. Borsi-Lieber Katalin

    Mi okozza? Hogyan kezelhető? Hogyan előzhető meg a kiújulása?

    Memóriaromlás

    Memóriaromlás

    Dr. Kerekes Éva

    Mi okozhat memóriaromlást? Mit tehet, ha memóriaromlást tapasztal?

    Semmelweis-nap: ünnepelnek és az anyák megmentőjére emlékeznek a védőnők is

    Július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe, ezen a napon elismerik az egészségügyi dolgozók, így az orvosok, ápolók és más szakdolgozók egész éves munkáját. A Kenézy-díjas debreceni vezető védőnő, dr. Kissné Ary Szilvia 1982 óta dolgozik ezen a területen.

    Egészséges életmódra nevelő programok a Kenézy Gyula Kórházban

    Az egészséges életmódra váltást segítő programokat indít a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet uniós támogatásból.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
   • Orvos válaszol
    Dr. Fehér Gergely

    Dr. Fehér Gergely

    Neurológus, vaszkularis neurológus (agyérbeteg-specialista)

   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások