Fejlesztéssel és rugalmas foglalkoztatással a jobb irányításért

Szerző: dtmp.hu

Sikerrel zárult a Kenézy Kórház képzési programja. A konstrukció keretében lehetőség nyílt a Kórházban a foglalkoztatás rugalmasságát úgy növelni, hogy az érdemben hozzájáruljon a munka és a magánélet összeegyeztetésének elősegítéséhez.

A programban résztvevők azok voltak, akik jelenleg vagy a jövőben rugalmas munkavégzést fognak folytatni, ezáltal közvetlen módon vesznek részt a fejlesztésben; és „behozzák” a munkaszervezési, munkavégzési – gyakorlati – praktikákat, a rugalmas foglalkoztatás lehetőségeit.

A támogatásról

A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet, az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „A munka és a magánélet összehangolását segítő munkahelyi kezdeményezések” című, TÁMOP-2.4.5-12/7 jelű pályázatán 14.995.482 Ft támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett.

A pályázat négy meghatározott feladat ellátására biztosította a támogatást. A projekt a „helyzet-és szükségletfelmérés” modullal kezdődött, melyből kiderült, hogy melyek azok a folyamatok, melyek hatékonysága a résztvevők szerint kritikusak, és melyek fejlesztése indokolt. Ebből adódóan a gazdasági, kontrolling és jogi tevékenységek elemzésére és a rugalmas foglalkoztatásra vonatkozó előzetes igényfelmérés megvalósítására helyeződött a hangsúly.

Ezután indult a „Folyamati és szolgáltatási jellemzők újragondolása” egység, melynek legfontosabb tapasztalata, hogy a kritikusnak minősített folyamatok hatékonysága javítható, s az ennek megfelelő fejlesztési javaslatok meg is születtek. Ezt követte a „rugalmas foglalkoztatás kialakítása” tanácsadási egység, mely során a résztvevők feltárták azokat a munkaköröket, ahol a projekt végén a rugalmas foglalkoztatás értelmezhető, illetve a funkcionális egységekben azon területeket, ahol további munkakörök vonhatók be a rugalmas foglalkoztatásba. Végül két képzési programelemet magába foglaló oktató és tájékoztató nappal zárult a fejlesztés.

A programban résztvevő közép- és felsővezetők, valamint a kijelölt funkcionális területek folyamatai által érintettek elmondták, hogy a projekt sikereként könnyebb a munkaszervezés szervezeti és munkavégzési megvalósítása, a vezetőség támogatja az ilyen irányú elképzeléseket, hiszen ez pozitívan befolyásolja a munkavállalók magánéletének és a munkájának kapcsolatát, összehangolását.

(DTMP)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

COVID-19 elleni oltás után lehet...

Az egyszerre beadott vakcinák nem befolyásolják a kialakuló immunválaszokat. A kérdésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.

Kit kell oltani influenza ellen? -...

A kiemelt kockázati csoportokba tartozókat mindenképpen be kellene oltani? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember válaszol.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.